Mitrandir Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Printscale właśnie obwieściło wydanie ładnego zestawu kalkomanii do Śmigłowca Sikorsky S-80 Super Stallion. Zestaw zawiera: 1. 1 komplet oznakowań eksploatacyjnych; 2. 4 warianty malowania do wersji CH-53E SUPER STALLION; 3. 2 warianty malowania dla MH-53E SEA DRAGON; Uważam, że pozycja bardzo ciekawa dla miłośników wiatraków w 1/72 (trzeba tylko mieć na podorędziu luźnego CH, lub MH lub wiedzieć jak go zrobić Zestaw do obejrzenia http://www.printscale.org/product_387.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 to kiedy zaczynasz?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 Niedługo Dla tych bardziej chcących budować, nie oglądać :P sznurek http://www.martola.com.pl/pl1563/produkty56513/sikorsky_s_80_super_stallion Już są w sprzedaży, ja mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Revell lub szukać Italki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Przechlapałeś sobie tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 ... no to będę musiał jakoś temu zaradzić Pewnie sobie dorobię jakieś chlapacze w 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejo Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 4, 2014 Author Share Posted November 4, 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( same kalki są ładnie wykreślone, pytanie o wytrzymałość - słyszałem opinie, że printscale są bardzo delikatne i że trzeba położyć na nie film zanim się zacznie wycinanie. Nie mogę tego potwierdzić, dopóki nie użyję tych kalek. Używałem wcześniej tej firmy, i nie miałem takich spostrzeżeń ale to też zależy od indywidualnego podejścia do kalek Trzeba tak jak jeże, w chwilach intymnych OSTROŻNIE Poza tym kalki bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertas Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( Czy možna troche wiencej o tych baboli ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 A macie jakieś zdjęcia łaciatego ch-53 z tych kalek? Znalazłem tylko zdjęcia z numerem 22 - do niego kalki są na Italerce. Natomiast mi się nie zgadza ich przynależność z tym co można na sieci znaleźć. W sieci stoi, że nr. 161184 był w HMH-462 a nie 464 - na kalce jest czarne 466 a nie 464 - i dodatkowo HMH jest zielone, a numerek czarny... . Swoją droga na wszystkich zdjęciach łaciatych ch-53e boczne duże numery są szare, w tych kalkach sa czarne. W ogóle wygląda, że te kalki sa zerżnięte z Academy MRC 1/48. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertas Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 O ilie wiem to wziento s tont. Co do koloru numerow I napysow, to jest ružnie, zaležy od tla. Na czrnym szary i otwrotnie, tak samo zielony. A z tym numerkiem 466, to juž powasznie, babol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Widzę żeś się Stakor nakręcił na łaciatka :P te 04 faktycznie w 48ce występuje a co ten ci się nie podoba albo takiego :P Tu masz trochę zdjęć http://www.dstorm.eu/pages/en/usa/h-53.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Pawełku kalki do revella mam, leżą o czekają na Ciecie :P Hehehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Ohohoho!!!! Wielkie dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 Proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts