Mitrandir Napisano 31 Października 2014 Napisano 31 Października 2014 Printscale właśnie obwieściło wydanie ładnego zestawu kalkomanii do Śmigłowca Sikorsky S-80 Super Stallion. Zestaw zawiera: 1. 1 komplet oznakowań eksploatacyjnych; 2. 4 warianty malowania do wersji CH-53E SUPER STALLION; 3. 2 warianty malowania dla MH-53E SEA DRAGON; Uważam, że pozycja bardzo ciekawa dla miłośników wiatraków w 1/72 (trzeba tylko mieć na podorędziu luźnego CH, lub MH lub wiedzieć jak go zrobić Zestaw do obejrzenia http://www.printscale.org/product_387.html Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Napisano 3 Listopada 2014 Niedługo Dla tych bardziej chcących budować, nie oglądać :P sznurek http://www.martola.com.pl/pl1563/produkty56513/sikorsky_s_80_super_stallion Już są w sprzedaży, ja mam Cytuj
PabloA Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Cytuj
Moses Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Revell lub szukać Italki Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Napisano 3 Listopada 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Cytuj
PabloA Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Przechlapałeś sobie tym Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Napisano 3 Listopada 2014 ... no to będę musiał jakoś temu zaradzić Pewnie sobie dorobię jakieś chlapacze w 1/72 Cytuj
Dzejo Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Cytuj
Mitrandir Napisano 4 Listopada 2014 Autor Napisano 4 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( same kalki są ładnie wykreślone, pytanie o wytrzymałość - słyszałem opinie, że printscale są bardzo delikatne i że trzeba położyć na nie film zanim się zacznie wycinanie. Nie mogę tego potwierdzić, dopóki nie użyję tych kalek. Używałem wcześniej tej firmy, i nie miałem takich spostrzeżeń ale to też zależy od indywidualnego podejścia do kalek Trzeba tak jak jeże, w chwilach intymnych OSTROŻNIE Poza tym kalki bomba Cytuj
Robertas Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( Czy možna troche wiencej o tych baboli ??? Cytuj
stakor1 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 A macie jakieś zdjęcia łaciatego ch-53 z tych kalek? Znalazłem tylko zdjęcia z numerem 22 - do niego kalki są na Italerce. Natomiast mi się nie zgadza ich przynależność z tym co można na sieci znaleźć. W sieci stoi, że nr. 161184 był w HMH-462 a nie 464 - na kalce jest czarne 466 a nie 464 - i dodatkowo HMH jest zielone, a numerek czarny... . Swoją droga na wszystkich zdjęciach łaciatych ch-53e boczne duże numery są szare, w tych kalkach sa czarne. W ogóle wygląda, że te kalki sa zerżnięte z Academy MRC 1/48. Cytuj
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Napisano 6 Listopada 2014 O ilie wiem to wziento s tont. Co do koloru numerow I napysow, to jest ružnie, zaležy od tla. Na czrnym szary i otwrotnie, tak samo zielony. A z tym numerkiem 466, to juž powasznie, babol. Cytuj
Mitrandir Napisano 7 Listopada 2014 Autor Napisano 7 Listopada 2014 Widzę żeś się Stakor nakręcił na łaciatka :P te 04 faktycznie w 48ce występuje a co ten ci się nie podoba albo takiego :P Tu masz trochę zdjęć http://www.dstorm.eu/pages/en/usa/h-53.html Cytuj
stakor1 Napisano 8 Listopada 2014 Napisano 8 Listopada 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Cytuj
Mitrandir Napisano 8 Listopada 2014 Autor Napisano 8 Listopada 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Pawełku kalki do revella mam, leżą o czekają na Ciecie :P Hehehe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi