Skocz do zawartości

Phantom FG Mk I - Hasegawa 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

PB200374%252520-%252520Kopia.JPG

Ostatnio prezentowałem aeroplany ze śmiglami .Dla rownowagi coś z rur i to nie byle co tylko kultowy Phantom

111_Squadron_RAF.jpg

zestaw.jpg

Samolot w barwach RAF a dokladnie z dywizjonu 111 "TREBLE ONE".

W brytyjskim lotnictwie pelna nazwa brzmi :PHANTOM FG Mk I

PB200377.JPG

Model oczywiście z Hasegawy wzbogacony o kokpit Airesa

PB200363.JPG

PB200364.JPG

PB200365.JPG

PB200366.JPG

PB200367.JPG

PB200368.JPG

PB200369.JPG

PB200370.JPG

PB200371.JPG

PB200372.JPG

PB200373.JPG

PB200374.JPG

PB200375.JPG

PB200376.JPG

Napisano

Modelik fajnie czysto zrobiony. Troszeczkę za bardzo się błyszczy jak dla mnie. No i niestety zestaw hasegawy jest dość ubogi w napisy eksploatacyjne.

Napisano
Modelik fajnie czysto zrobiony. Troszeczkę za bardzo się błyszczy jak dla mnie. No i niestety zestaw hasegawy jest dość ubogi w napisy eksploatacyjne.

Kolego to nie Japoniec. Model przyjemny dla oka

Napisano

?

Wydaje mi się, że napisy eksploatacyjne to nie specyfika japońców Kolego.

HobbyDecal daje aż 3 kartki tego, więc mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że jak w każdym samolocie tego jest całe stado.

Przykład:

http://www.hobbydecal.com/detail.cgi?number=al48004v1

Oczywiście nie mówię żeby to od razu kupować, ale fakt stwierdzam odnośnie wyposażenia zestawu tego producenta. Tym niemniej uważam, że to bardzo dobry zestaw o czym świadczy ilość Phantomów jaka z niego powstała także na tym forum.

Napisano

No nie bardzo z Twoim stwierdzeniem się zgodzę, akurat Phantoma mam obstukanego i co do ilości napisów różnie z tym bywa. Nie każdy jest oblepiony nimi na potęgę, poszperaj po zdjęciach różnych wersji i sam stwierdzisz, że nie każdy ma tyle samo napisów, nie wiem czym było to podyktowane.

Napisano

Może znajomością obsługi Zdjęcia jakieś mam, ale tej wersji akurat nie. Czasem są a czasem nie ma, albo nie dostrzegam. Może i masz rację.