mjg Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Witam! F-117 jako model konkursowy ma małe szanse, ale jako diorama oparta na dokumentacji fotograficznej to już co innego. http://warwall.ru/news/utilizacija_bombardirovshhika_f_117/2014-12-06-906 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 To jestem w szoku Myślałem że takie samoloty to rozbierają sumiennie po kawałku a tu widzę że się nie chrzanią tylko generalna dewastacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Przecież to utylizacja a nie pogrzeb Poza tym, tym bardziej, że to high-tech to nikt nie chce, żeby pieczołowicie rozebrane toboły zamiast na złom trafiły do chińczyków czy innego Pakistanu. Może to i ma trzydzieści parę lat, ale jeszcze niejednemu binladenowi zafundowało by konkretny skok technologiczny. Nie ma sentymentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Z tego co widać "odblaskowe" warstwy poszycia wcześniej pewnie sijajej zdjęło przezornie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 F-117 nie był kryty Have Glass bo to dość świeży wynalazek (więc nie był "odblaskowy" ), aczkolwiek jego lakier też miał własności absorbujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 "Odblaskowy" w sensie tej powłoki odbijającej promieniowanie radarowe. Z tego co kiedyś czytałem to cały F-117 był czymś takim pokryty. Nie wiem czy to była farba czy jakieś tworzywo. Raczej nie bez powodu ten na zdjęciu nie jest czarny. Przecież gdyby nie miał czegoś ważnego na poszyciu, to by go raczej przed takim niszczeniem nie obdzierali do gołego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi