rollingstones Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Witajcie Na początek się przedstawie - mam na imię Sebastian mieszkam w Kielcach lat 31. Moje pasje to modelarstwo i muzyka bluesowo rocknrollowa. Obydwie pasje wykonuje czynnie. Jeśli chodzi o modelarstwo - to cóż głównie się uczę podpatrując tu i tam jak robią Ci co umieją. W zasadzie robię tylko dioramy. Dobra do rzeczy. Pantera Smart Kit Dragon + śmietnik fototrawiony ze składziku. Budynek to verlinden + wykorzystałem trochę Custom Dioramics i naszego nieśmiertelnego karton gipsu. Malowane wszystkim od humbrola po oleje artystyczne. Figury to verlinden. Trochę się przeprosiłem z aparatem tak że zdjęcia są lepsze niż na innym forum Więcej zdjęć http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0030-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0028-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0027-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0025-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0021-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Klasa sama w sobie! Piękne ruiny i śmietnik pod gąskami! No i Panterka też śliczna, choć ja osobiście przetarłbym krawędzie gąsek jakimś metalizerem. I faktycznie - poprawa jakości fotek znaczna w porównaniu do tych z pwm'u. Obfotografuj teraz na nowo pozostałe dioramki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Bardzo fajnie wyszła ta dioramka a i sama pantera prezentuje sie bardzo dobrze , widzę klasyczny kamuflaż ale bardzo ładnie zrobiony Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Nic dodać nic ująć po prostu PIĘKNIE. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Jesteś moim imiennikiem :-) Robisz bardzo dobry gruzo-syf. Jak prawdziwy. Chyba nie bardzo jest sie do czego przyczepić. Tak na marginesie. Na ogól taktyka walki czołgów(niemiecka) w mieście wyglądała tak, że zgłaszano takiej panterze problem typu "Is-2" w tym, a tym miejscu. Dowódca z obstawą udawał się na rekonesans. Układał plan. W tym przypadku, że można przypieprzyć iwanowi, czy komuś tam przez okienko. Piechota robiła hałas. Czołg błyskawicznie zajmował stanowisko, trzy strzały, i super szybkie wycofanie. Reasumując ci faceci ucinający sobie pogawędkę, nie pasują mi do dynamizmu sceny. Pozdrawiam Ps. Rób fotki przy dziennym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 3 Listopada 2007 Autor Share Napisano 3 Listopada 2007 , choć ja osobiście przetarbym krawędzie gąsek jakimś metalizerem. Obfotografuj teraz na nowo pozostałe dioramki! - tak zrobię, panterę czeka jeszcze jednak dalsza poniewierka - pigmenty zlały trochę szczegółów w tym metaliczność gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 3 Listopada 2007 Autor Share Napisano 3 Listopada 2007 , choć ja osobiście przetarłbym krawędzie gąsek jakimś metalizerem. Obfotografuj teraz na nowo pozostałe dioramki! - tak zrobię, panterę czeka jeszcze jednak dalsza poniewierka - pigmenty zlały trochę szczegółów w tym metaliczność gąsek. jesteś moim imiennikiem :-) Ps. rób fotki przy dziennym świetle. Fakt niezaprzeczalny ty jesteś moim imienikiem - acha oglądałem twoją stronę - wiele interesujących rzeczy. Co do fotek to robiłem w dzień na dworze - ale to, że się przeprosiłem z aparatem dało na razie taki efekt. Dziś postaram się wrzucić zdjęcia jeszcze jednej dioramki. W odpowiedzi z priv tak ta Pantera była w poradniku o kociakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Wpadł mi taki pomysł. Kup troche petard dymowych i jak będzie ładna pogoda, udobruchaj aparat (obiecaj mu coś :-)) i porób fotki z dymem i światłem, koniecznie z perspektywy człowieka (6cm). Saletra z cukrem daje fajny dym. Trochę dioramka może Ci się okopcić, ale to chyba nic złego. Robiłem kiedyś takie fotki i byłem zafascynowany "naturalnymi "okopceniami. Sorry, że sie wtrącam, ale twoje dioramy są bardzo inspirujące. Pozdrawiam. Ps. Pewnie wiesz maksymalnie duża przesłona w aparacie(mała dziura) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Diorama świetna, ale na miejscu tych gości stojących na pantherze nie odsłaniał bym się tak na ostrzał snajperów. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 Diorama świetna, ale na miejscu tych gości stojących na pantherze nie odsłaniał bym się tak na ostrzał snajperów. Pzdr. oni myślą - co ja robie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Z uwagi na wolny dzień wrescie dokończyłem to co należało dokończyć w tej dioramie, model został ukurzony pigmentami, generalnie wtopiony w otoczenie. Poprawiłem gąski itp. Myślę że to już finał - choć wcześniej też tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Ale świetnie to wygląda. Widze podwoźe ruchome. NO dla mnie bomba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Ja napiszę tylko tyle. ja aby dojść do takiego poziomu, to jeszcze parę ładnych lat, modeli i buszowaniu po forum. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Ups... prosze o usunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 I znów muszę zbierać szczękę z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi