rollingstones Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Witajcie - chciałem wam przedstawić takie moje wyobrażenie o końcu III Rzeszy. Diorama jest w trakcie prac, tak że sporo jeszcze zostało do zrobienia. Historia Tygrysa II była opisywana w poradniku Payo o kociakach tak że nie będę sie powtarzał. Scenka z natury ma być szara i ukurzona. więcej fotek http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0016-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0011-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 He, He jestem pierwszy. BARDZO DOBRA ROBOTA. Świetna ulica, nienaganny model. Zrób fotki w dziennym świetle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Oooo świetnie! To mój ulubiony model z tego poradnika Payo! Nie myślałem, że to Twój model! Powiedz jak robiłeś te "brązowe" pierścienie na kamuflażu? Świetnie pomalowany i wyśmienity śmietnik na pace:) Gratulacje! Tylko że w poradniku są lepsze zdjęcia... Tutaj kolory są takie szare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Po co właśnie te brązowe krążki?? A model jest wporządku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Model świetny. Mam ten poradnik o kociakach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 3 Listopada 2007 Autor Share Napisano 3 Listopada 2007 Oooo świetnie! To mój ulubiony model z tego poradnika Payo! Nie myślałem, że to Twój model! Powiedz jak robiłeś te "brązowe" pierścienie na kamuflażu?Świetnie pomalowany i wyśmienity śmietnik na pace:) Gratulacje! Tylko że w poradniku są lepsze zdjęcia... Tutaj kolory są takie szare... Pędzel i pactra, co do zdjęć do poradnika - robił je sam autor podręcznika. Jednak od tej pory tygrys się zmienił. Tam był jeszcze bardziej zielony - a tu zauważ jest już zlany z otoczeniem, stojąc na takiej ulicy w mieście pełnym walki, kurzu, pożarów itp musiał nabierać syfu z otoczenia. I tak to jeszcze nie koniec. Musi zebrać trochę cegłówek i gruzu na siebie. Acha to jest lekkie sf - te plamki to winny być jednak zielone. Ale prawdę mówiąc to nie chce mi się tego zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2D2 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Model git. Ja bym nie umieszczał taśm z amunicją. Trochę to nienaturalne - opuszczony Tygrys z zapasem amunicji. Chyba, że dodasz załogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Jestem laikiem jeśli chodzi o pancerke, choc popełniłem kiedyś Tygrysa. Zastanawiam sie czy pokrywa włazu na wieży jest dobrze wklejona. Wydaje mi sie, ze gdyby ja zamknąć byłaby wewnętrzna strona do zewnątrz o ile dałoby sie ja zamknąć z uwagi na ramie zawiasu. A wątpię by zamykało sie ja przekręcając ja w płaszczyźnie poziomej o 180 stopni. Być może się mylę. Jeśli tak, to proszę bardziej doświadczonych kolegów o sprostowanie. Poza tym model na prawdę ekstra. Ciekaw jestem jaka to skala. Szczególnie podoba mi sie MG34. Gratuluje udanego modelu Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Mi się wydaje że ramie włazu jest wysuwane do góry po czym obracane i zamykane przez obniżenie, jeżeli dobrze zrozumiałem o co ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Marudek, właz dowódcy nie był otwierany tak jak właz ładowniczego, tylko poruszał sie w płaszczyźnie poziomej tak jak włazy kierowcy i strzelca. Najpierw lekko do góry, potem w bok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Dzięki, nie wiedziałem tego. Wydawało mi sie, ze pokrywa włazu jest na zawiasie. Bez Was wciąż bym żył w ciemnocie Super model! A ta szmata wisząca na wieży - po prostu bomba! Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo ładna dioramka, podobają mi się te porozrzucane wszędzie cegiełki, wygląda to bardzo realistycznie. Co do samego Tygrysa - mam wrażenie że zdjęcia trochę przekłamują prawdziwą barwę modelu ale może mi sie tylko wydawać Mógłbyś jeszcze dorzucić figurki niemieckich czołgistów ale i bez nich model jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo udany model i diorama także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Model świetny i dioramka także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Kat wytłumaczył to lepiej ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi