rollingstones Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Witajcie - chciałem wam przedstawić takie moje wyobrażenie o końcu III Rzeszy. Diorama jest w trakcie prac, tak że sporo jeszcze zostało do zrobienia. Historia Tygrysa II była opisywana w poradniku Payo o kociakach tak że nie będę sie powtarzał. Scenka z natury ma być szara i ukurzona. więcej fotek http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0016-1.jpg http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0011-1.jpg Cytuj
spiton Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 He, He jestem pierwszy. BARDZO DOBRA ROBOTA. Świetna ulica, nienaganny model. Zrób fotki w dziennym świetle. Pozdrawiam Cytuj
reggy Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Oooo świetnie! To mój ulubiony model z tego poradnika Payo! Nie myślałem, że to Twój model! Powiedz jak robiłeś te "brązowe" pierścienie na kamuflażu? Świetnie pomalowany i wyśmienity śmietnik na pace:) Gratulacje! Tylko że w poradniku są lepsze zdjęcia... Tutaj kolory są takie szare... Cytuj
Dumo Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Po co właśnie te brązowe krążki?? A model jest wporządku.... Cytuj
DBauer Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Model świetny. Mam ten poradnik o kociakach . Cytuj
rollingstones Napisano 3 Listopada 2007 Autor Napisano 3 Listopada 2007 Oooo świetnie! To mój ulubiony model z tego poradnika Payo! Nie myślałem, że to Twój model! Powiedz jak robiłeś te "brązowe" pierścienie na kamuflażu?Świetnie pomalowany i wyśmienity śmietnik na pace:) Gratulacje! Tylko że w poradniku są lepsze zdjęcia... Tutaj kolory są takie szare... Pędzel i pactra, co do zdjęć do poradnika - robił je sam autor podręcznika. Jednak od tej pory tygrys się zmienił. Tam był jeszcze bardziej zielony - a tu zauważ jest już zlany z otoczeniem, stojąc na takiej ulicy w mieście pełnym walki, kurzu, pożarów itp musiał nabierać syfu z otoczenia. I tak to jeszcze nie koniec. Musi zebrać trochę cegłówek i gruzu na siebie. Acha to jest lekkie sf - te plamki to winny być jednak zielone. Ale prawdę mówiąc to nie chce mi się tego zmieniać. Cytuj
R2D2 Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Model git. Ja bym nie umieszczał taśm z amunicją. Trochę to nienaturalne - opuszczony Tygrys z zapasem amunicji. Chyba, że dodasz załogę. Cytuj
Marudek Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Jestem laikiem jeśli chodzi o pancerke, choc popełniłem kiedyś Tygrysa. Zastanawiam sie czy pokrywa włazu na wieży jest dobrze wklejona. Wydaje mi sie, ze gdyby ja zamknąć byłaby wewnętrzna strona do zewnątrz o ile dałoby sie ja zamknąć z uwagi na ramie zawiasu. A wątpię by zamykało sie ja przekręcając ja w płaszczyźnie poziomej o 180 stopni. Być może się mylę. Jeśli tak, to proszę bardziej doświadczonych kolegów o sprostowanie. Poza tym model na prawdę ekstra. Ciekaw jestem jaka to skala. Szczególnie podoba mi sie MG34. Gratuluje udanego modelu Pozdro, Marudek Cytuj
DBauer Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Mi się wydaje że ramie włazu jest wysuwane do góry po czym obracane i zamykane przez obniżenie, jeżeli dobrze zrozumiałem o co ci chodzi. Cytuj
kat Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Marudek, właz dowódcy nie był otwierany tak jak właz ładowniczego, tylko poruszał sie w płaszczyźnie poziomej tak jak włazy kierowcy i strzelca. Najpierw lekko do góry, potem w bok. Pozdrawiam Cytuj
Marudek Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Dzięki, nie wiedziałem tego. Wydawało mi sie, ze pokrywa włazu jest na zawiasie. Bez Was wciąż bym żył w ciemnocie Super model! A ta szmata wisząca na wieży - po prostu bomba! Pozdro, Marudek Cytuj
szczur Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo ładna dioramka, podobają mi się te porozrzucane wszędzie cegiełki, wygląda to bardzo realistycznie. Co do samego Tygrysa - mam wrażenie że zdjęcia trochę przekłamują prawdziwą barwę modelu ale może mi sie tylko wydawać Mógłbyś jeszcze dorzucić figurki niemieckich czołgistów ale i bez nich model jest świetny. Cytuj
Sunspot Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo udany model i diorama także. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi