Skocz do zawartości

Lexus IS300 Fujimi 1/24

stance_97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako pierwszy model chciałbym pokazać Wam lexa IS300 firmy Fujimi

Model już praktycznie na ukończeniu, zostało mi tylko poskładanie go w całość. Z założenia miała być czysto złożona seria na glebie i dobrej feldze i tak też się stało Zawieszenie może uda mi się jeszcze obniżyć bo nie jest idealnie spasowane koło a opona oczywiście będzie normalna.

Foty aktualnego stanu:

IMG_0365.JPG?gl=PL

IMG_0367.JPG?gl=PL

IMG_0368.JPG?gl=PL

IMG_0386.JPG?gl=PL

IMG_0402.JPG?gl=PL

IMG_0403.JPG?gl=PL

IMG_0410.JPG?gl=PL

IMG_0413.JPG?gl=PL

Zapraszam do komentowania i wytykania błędów

Pozdrawiam Wojtek

PS: Mam nadzieję że zdjęcia są prawidłowo wrzucone bo nie mogłem nic na forum znaleźć odnośnie rozdzielczości itp

Powiedz mi czy kolor karoserii uzyskałeś taki przez farbę czy jakiś lakier błyszczący nakładałeś? Bo próbuję u siebie trochę połysku zrobić i bardzo marnie idzie :/

Lakier bezbarwny + polerka i wosk

I nie jest zle, aczkolwiek ziarno metallica troszke grube. W moich eksperymentach zauwazylem, ze najlepiej wychodzi walnac srebry metallic i na to clear w kolorze jakim chce sie miec samochod (np. clear blue). Kolor ten bardzo ladnie 'gasi' ziarno metalicznej bazy.

Coraz ciekawsze modele się pojawiają w końcu na tym forum, a nie kolejne serie z pudełek Według mnie ziarno jest jak najbardziej ok, na żywo pewnie nie jest one takie duże jak na zdjęciach. Kolor bardzo fajnie pasuje do tej budy jak i koło również. Pokaż też co tam zdziałałeś z wnętrzem. W wydechu tez mógłbyś zrobić głębię, lepiej by wyglądał. Czekam na dalsze postępy ;D

Opony zrobię jak tylko dorwe jakiś kawałek dętki

Lakier jest z puszki samochodowy więc ziarno zawsze będzie dosyć duże ale w gablotce ładnie się prezentuje.

Co do wnętrza niestety nie mam foty bo już złożyłem model do kupy i musiałbym odklejac zderzak. Poza tym to jest seria + kubły

Jutro wrzucę jakieś foty, stay tuned

Model zaczyna już jakoś wyglądać, pozostało dopracowanie końcówki wydechu, wycieraczki, blachy i niestety muszę rzeźbić klosze tylnych lamp bo gdzieś mi przepadły...

Zdjęcia niestety odbiegają od ideału bo nie mam zbyt dobrego aparatu i skończyło się na fotach z telefonu.

20141213_115505.jpg

20141213_115530.jpg

20141213_115710.jpg

20141213_115725.jpg

20141213_120035.jpg

20141213_120055.jpg

Kolorek z palety Motipa?

Ogólnie nie jestem zwolennikiem tak radykalnej gleby ale w tym modelu wygląda bardzo fajnie.

Patrząc na tylne lampy przypominają mi się takie śmieszne parodie cytatów z for motoryzacyjnych. Forum Lexusa: Gdzie kupię lampy tylne Golf look?

Tablica z japońskiej wyspy Okinawa.

Wystarczy wpisać jak chcesz jakieś konkretne numery.

39f9187695b261b3med.png

A tutaj już z jakimiś numerami.

cdf579b173fdb180med.gif

Oczywiście trzeba samemu zmniejszyć do skali 1/24 ale to wystarczy wrzuć w program graficzny i pozmniejszać ;)

• 2 weeks later...

Mam podobny kolor na moim modelu i ziarno jest mniej widoczne niż na twoim. Ale ogólnie auto mi się bardzo podoba, dobra gleba i koło.