stance_97 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Witam, jako pierwszy model chciałbym pokazać Wam lexa IS300 firmy Fujimi Model już praktycznie na ukończeniu, zostało mi tylko poskładanie go w całość. Z założenia miała być czysto złożona seria na glebie i dobrej feldze i tak też się stało Zawieszenie może uda mi się jeszcze obniżyć bo nie jest idealnie spasowane koło a opona oczywiście będzie normalna. Foty aktualnego stanu: Zapraszam do komentowania i wytykania błędów Pozdrawiam Wojtek PS: Mam nadzieję że zdjęcia są prawidłowo wrzucone bo nie mogłem nic na forum znaleźć odnośnie rozdzielczości itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Powiedz mi czy kolor karoserii uzyskałeś taki przez farbę czy jakiś lakier błyszczący nakładałeś? Bo próbuję u siebie trochę połysku zrobić i bardzo marnie idzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Lakier bezbarwny + polerka i wosk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Lakier bezbarwny + polerka i wosk I nie jest zle, aczkolwiek ziarno metallica troszke grube. W moich eksperymentach zauwazylem, ze najlepiej wychodzi walnac srebry metallic i na to clear w kolorze jakim chce sie miec samochod (np. clear blue). Kolor ten bardzo ladnie 'gasi' ziarno metalicznej bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Coraz ciekawsze modele się pojawiają w końcu na tym forum, a nie kolejne serie z pudełek Według mnie ziarno jest jak najbardziej ok, na żywo pewnie nie jest one takie duże jak na zdjęciach. Kolor bardzo fajnie pasuje do tej budy jak i koło również. Pokaż też co tam zdziałałeś z wnętrzem. W wydechu tez mógłbyś zrobić głębię, lepiej by wyglądał. Czekam na dalsze postępy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Dobre połączenie koloru budy i koloru felg . Dobrze usiadł na tym kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Tylko te oponki jakieś cinutkie, to tak na przymiarkę do zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Opony zrobię jak tylko dorwe jakiś kawałek dętki Lakier jest z puszki samochodowy więc ziarno zawsze będzie dosyć duże ale w gablotce ładnie się prezentuje. Co do wnętrza niestety nie mam foty bo już złożyłem model do kupy i musiałbym odklejac zderzak. Poza tym to jest seria + kubły Jutro wrzucę jakieś foty, stay tuned Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Model zaczyna już jakoś wyglądać, pozostało dopracowanie końcówki wydechu, wycieraczki, blachy i niestety muszę rzeźbić klosze tylnych lamp bo gdzieś mi przepadły... Zdjęcia niestety odbiegają od ideału bo nie mam zbyt dobrego aparatu i skończyło się na fotach z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Nie myślałeś może aby trochę przeszlifować opony? Wyszły trochę kanciasto, a lekkie zaokrąglenie "rantu" dużo by zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Nie głupi pomysł, coś popróbuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Kolorek z palety Motipa? Ogólnie nie jestem zwolennikiem tak radykalnej gleby ale w tym modelu wygląda bardzo fajnie. Patrząc na tylne lampy przypominają mi się takie śmieszne parodie cytatów z for motoryzacyjnych. Forum Lexusa: Gdzie kupię lampy tylne Golf look? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Tak, jest to Motip. Niestety nie mogę znaleźć wzoru japońskich tablic żeby sobie wydrukować. Znacie jakieś strony z których można by to ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Tablica z japońskiej wyspy Okinawa. Wystarczy wpisać jak chcesz jakieś konkretne numery. A tutaj już z jakimiś numerami. Oczywiście trzeba samemu zmniejszyć do skali 1/24 ale to wystarczy wrzuć w program graficzny i pozmniejszać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stance_97 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Trochę wolnego po świętach pozwoliło skończyć Lexa. Na chwilę obecną wrzucam poglądowe fotki, jutro mam nadzieję uda się ustrzelić parę lepszych zdjęć przy świetle dziennym i pojawi się galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Mam podobny kolor na moim modelu i ziarno jest mniej widoczne niż na twoim. Ale ogólnie auto mi się bardzo podoba, dobra gleba i koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Podoba się, Taki JDM German style. Kubełki , przednie koła pochylone, klimatyczny daily driftowóz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi