Skocz do zawartości

D80 SHEFFIELD Galaxy model 1:700

lookas87

Rekomendowane odpowiedzi

Po nowym roku mam zamiar zabrać się za ten model, wyrwałem go na allegro za grosze i tutaj mam parę pytań po pierwsze co to za firma? Czy w ogóle warto zawracać sobie tym głowę czy kupić coś innego, czy ktoś miał taki model? No i najważniejsze kolory podane są z palety gunze (tak myślę) większość jestem w stanie zidentyfikować ale mam problem z pc -14 hms gray i pc - 15 hms gray czy ktoś jest w stanie pomóc ?:) i parę fotek modelu:2014-12-23165251_zps540651d9.jpg

2014-12-23165317_zps67bd3d79.jpg

2014-12-23165337_zps99384fe9.jpg

2014-12-23165353_zps0844b787.jpg

2014-12-23165359_zps88435373.jpg

Obawiam się że pracochłonny... Wypraski wyglądają troszkę obskurnie.

oj tak, kolega blacman pewne zostawiłby tylko kadłub a resztę z blaszek wyrzeźbił

lookas87 - z doborem kolorów niestety nie pomogę, ale jakbyś potrzebował rysunków czy fotek detali tej łajby to daj znać na PW

Ok dzięki wielkie bo sam bym do tego za rok nie doszedł Farbki które będą użyte na 1-2 elementach kupię pactry. A co do gunze można je rozcieńczać wódką? bo jeszcze nie miałem z nimi styczności, jak do tej pory tylko pactra i tamka.

• Super Moderator
Czy kleje Tamiya Extra Thin Cement http://www.mojehobby.pl/products/Tamiya-Extra-Thin-Cement-40ml.html i Limonene Extra Thin Cement http://www.mojehobby.pl/products/Limonene-Extra-Thin-Cement-40-ml.html to jest to samo? ma takie same właściwości? bo tego pierwszego w sklepach nie ma.
Używam jedynie zwykłego Extra Thin ale podobno różnią się jedynie zapachem - cytrynowy zdaje się, że dla wielbicieli drinków

No i wczoraj wieczorem zrobiłem przymiarkę kadłuba z częścią podwodną, ganjavir miał rację - będzie kupe szlifowania i szpachlowania Ale jest to mój 2 model w karierze i traktuję go jako szkoleniowy dopiero po tym mam zamiar zabrać się za coś konkretnego i chyba zostanę przy lotniskowcach bo na forum jest ich bardzo mało i mi zabawa z ticonderogą bardzo się spodobała

a no sprawa ciężka z ticonderoga zrobiłem nawet warsztat ale za chiny ludowe nie mogłem namalować linii na pokładzie startowym (zrezygnowałem z kalek) było parę prób i strasznie się zniechęciłem i tak zostało na jakiś czas... ale postanowiłem iść dalej i zbudowałem kompresor lodówkowy kupiłem aerograf i udało się dzisiaj może skocze po aparat to porobie zdjęcia i wstawie