hypnos82 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 W zestawie powinny byc prawdziwe sprężynki i plastikowe odpowiedniki. Powinienies jedno z dwóch zamontować. Wozki były w pełni ruchome, i wydaje mi się że sprężyny były montowanie po to, aby jedna strona wózka pracowała niezależnie od drugiej, albo spelanialy role amortyzatorów Jeśli się myle, to proszę o poprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 W zestawie powinny byc prawdziwe sprężynki i plastikowe odpowiedniki. Powinienies jedno z dwóch zamontować. Wozki były w pełni ruchome, i wydaje mi się że sprężyny były montowanie po to, aby jedna strona wózka pracowała niezależnie od drugiej, albo spelanialy role amortyzatorów Jeśli się myle, to proszę o poprawe Znaczy sprężynki są metalowe i zamontowane ale w prawdziwym czołgu domyślam się po co były. Nie wiem po co są w modeu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Zobacz sobie element Q15 i fotka wozka Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Znaczy sprężynki są metalowe i zamontowane ale w prawdziwym czołgu domyślam się po co były. Nie wiem po co są w modeu Po to samo . Jakbyś chciał zrobić ruchome zawieszenie np. do dioramki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Aham czyli kolega mówi o ruchomym zawieszeniu spróbuję zrobić bo w instrukcji było chyba jak zrobić ruchome ale nie mogłem się połapać następne kółko zrobię ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Przejrzyj mój warsztat z M51, tam robilem te same wozki viewtopic.php?f=87&t=39496&hilit=m51+super+sherman&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dzięki - będę się trochę posiłkował tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 ślady po odlewach do formy, i oznaczeniach części produkcyjnych Dragona masz zamiar zeszlifować? Na wierzy przy podstawie działa, i włazie kierowcy? To nie są ślady odlewów z form wtryskowych,ma tak zostać.Dragon to jedna z najlepszych firm,ślady odlewów zawsze są od środka lub w niewidocznych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 ślady po odlewach do formy, i oznaczeniach części produkcyjnych Dragona masz zamiar zeszlifować? Na wierzy przy podstawie działa, i włazie kierowcy? To nie są ślady odlewów z form wtryskowych,ma tak zostać.Dragon to jedna z najlepszych firm,ślady odlewów zawsze są od środka lub w niewidocznych miejscach. No to już wiemy. To są numery fabryczne chyba i zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Ok wózek gotowy i prezentuje się tak: tak jak mówiłem zrobię ruchomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Coś mi to ten patent z tą sprężyną słabo podchodzi, ale mogę się mylić. Ta sprężyna miała wchodzić do środka i opierać się o cześć Q15 - taki stożek którego ci brakuje. Zobacz jeszcze raz w instrukcji. Tu masz fotkę wózka. Źródło: http://data3.primeportal.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Coś mi to ten patent z tą sprężyną słabo podchodzi, ale mogę się mylić. Ta sprężyna miała wchodzić do środka i opierać się o cześć Q15 - taki stożek którego ci brakuje. Zobacz jeszcze raz w instrukcji. Tu masz fotkę wózka. Źródło: http://data3.primeportal.net o kurczę zapomniałem o wklejeniu Q15 nie bij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Spoko, tylko popraw bo teraz głupio wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 nom poprawiam i ide ręce umuć bo całe w cyjanoakrylowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Dobra... więcej nie zmieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 ehh... Zrobiłem sobie przerwę... siedzę i myślę.. ''Jaki ja jestem zdolny - zapodziałem gdzieś magic traksy'' EDIT: zguba znaleziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Masz już koła do wóżków poprzyklejane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Tak.ale jedną stronę. Jutro będzie 2 średnio mi to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Czemu średnio? Ładnie nawet , a poza tym dopiero zacząłeś go składać i fajnie by było wyjechać z hali montażowej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 ale środkowy wózek można byłoby jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Oj środkowego przykleiłem a Wy że do poprawy i go nie odklejałem tylko ten element wyjąłem i poprawiłem i włożyłem... Nie będę już go poprawiał. ze sprężyn zrezygnowałem bo zawadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Pytałem o czy przykleiłeś koła bo teraz będzie ci ciężko gąsienicę założyć ze względu na żeby pomiędzy kołami. Ja w swoim całe zawieszenie mam w kawałkach, tzn. wózki w całości, ale wszystkie koła luzem. Poskładałem sobie gąsienicę montując koła do wózkó na blue tac. Teraz tylko przykleję tylny rząd kół, wsunę gąsienicę i dokleję przedni. Tak to wygląda u mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Nom to klapa... ale dam sobie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Pewno ze dasz. Tak się właśnie doświadczenia nabiera. Możesz też skleić gąsienice w dwa kawałki, lub nawet cztery - proste odcinki i łuki osobno i potem na koła założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Nom będzie na 2 albo jednym 'cięciem' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi