Jump to content

Panther als Ersatz M10-1/35

MWALLO
 Share

Recommended Posts

I cóz jak zwykle plus za warsztat. Minus za naturalizm, ale Cię rozumiem zamówienia tak mają po prostu lepiej się sprzedają. Wiem coś o tym wszystko co robiłem w świat tak wyglądało. Chętnie zobaczyłbym Cię w czymś takim twoim od serca. Ps. Ładne zdjęcia.

Nie ma niespójności jak w T-34. Warsztat jak zwykle świetny. Temat ciekawy. To gotowy zestaw czy przeróbka ??

Nawiasem mówiąc ładny mi ersatz :-))).....

Pomalowałem dzisiaj na szybko dwa modele Fiata oraz ten- jak wspomniałeś i słusznie zresztą modele "idą", podobnie jak wszystkie na sprzedaż - robie na zawody Panther ausf. A z zimmeritem blachami żywicą itd. Malowanie SS Wiking i- troszkę serca w nią wkładam- zobaczymy jaki będzie efekt końcowy:)

Pozdrawiam

Michał

. Malowanie SS Wiking i- troszkę serca w nią wkładam- zobaczymy jaki będzie efekt końcowy:)

Pozdrawiam

Michał

będzie znakomita - to wiem przerabiałem to kiedyś. Dwa kompresory chodziły na okrągło robiłem bracie seryjnie 10 Panzer IV H dla jednego klienta. Rach ciach, malowanko, sido, oleje, pastele - jeszcze nie było pigmentów. Wszystko cacy ale właśnie bez serca. Szacunek za Ciebie

Ja kiedyś ilustrowałem książki dla dzieci. Robiłem 50 ilustracji w 2-3 dni :-)) . Nie to żebym nie lubił dzieci, sam mam 3, ale stawka była marna i tylko taśma gwarantowała sukces finansowy. Pozdrawiam

Ja kiedyś ilustrowałem książki dla dzieci. Robiłem 50 ilustracji w 2-3 dni :-)) .Nie to żebym nie lubił dzieci,sam mam 3, ale stawka była marna, i tylko tasma gwarantowała sukces finansowy. Pozdrawiam

O kurde Seb ja też mam trójeczkę.

PS. Mwallo - moim skromnym zdaniem robisz najelpsze w tym kraju modele pojazdów pod względem efekciarstwa. Przejdzie Ci to i wejdziesz w naturalizm i wtedy dopiero będziesz w panteonie

OT Mode On

No to może czas się wziąć do roboty, jak to Majek jakiś czas temu zrobił? ;)

OT Ended...

A co do modelu, to : F A J N Y może jeszcze wrzuć jakoś fotkę, tak, żeby było lepiej zawieszenie i gąsienice widać?

Witajcie, dawno tu nie zaglądałem, ale widze jestem w sam raz

Ja dwa zdania od strony technicznej.

-nie powinno być gaśnicy na klapie silnikowej,

-nie powinno być takich przedłużek na błotnikach

-źle wyprofilowana przednia płyta

-właz na wieży wyglądał inaczej,

-bak kilku drobiazgów na wieży, w tym uchwytów

-nie powinno być tej płyty na wieży z tyłu, teraz załoga nie ma jak uciekać

-brak śrub i haków na przedniej płycie

-brak wcięć na szekle

-inaczej wygląda klapa nad kugelblende

-źle wyglądają boczne fartuchy

-za mało uchwytów na zapasowe ogniwa

-zły wydech

-reflektor w złym miejscu

-brak numerów taktycznych

-atrapa na zadku w oryginale wygląda zupełnie inaczej, jest węższa o innym kształcie i bez otworów, zasobniki były zdemontowane.

-wiem, że italerka jest tania, ale nie wszystko przyjmie, wszystkie Ersatz M10 były osadzone na wczesnych Panther Ausf. G, nie Ausf. A

Ładne malowanie

Pozdrawiam

Pantherofil

-wiem, że italerka jest tania, ale nie wszystko przyjmie, wszystkie Ersatz M10 były osadzone na wczesnych Panther Ausf. G, nie Ausf. A

Moje jest tylko malowanie- model kupiłem w bryle już sklejony- nie jest to italerka tylko Tamiya.