Tomasz1985 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Jestem początkującym modelarzem i mam powiem problem. Jak montować gąsienice w modelach 1/72 aby ich nie połamać przy nawijaniu na koła. W modelach Revell'a są takie kruche, że same się rozpadają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Jaki to konkretnie model? Bo np jeśli to któryś z nowych leopardów z gąsienicami w jednym kawałku to musisz je najpierw chwilę trzymać w gorącej wodzie (tylko nie we wrzątku!) i dopiero potem formować na już sklejonym podwoziu. Oczywiście delikatnie żeby ich nie połamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz1985 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 To jest Leopard 2a5... Ogólnie składam nowsze modele czołgów. Teraz mam na celu Merkave mk4 1/35. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Jeśli to Leopard to w instrukcji masz napisane i narysowane że gąsienice przed montażem muszą zostać na chwilę zanurzone w wodzie Na przyszłość już będziesz wiedzieć Wiem że w szale sklejania ten mały rysunek mogłeś po prostu pominąć. Sam kilka razy tak miałem przy innych modelach Merkava z jakiej stajni? Academy czy Tamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz1985 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Nie pominąłem tych rysunków... Porostu je olałem. Chciałem być lepszy od instrukcji. W ten sposób połamałem gąski w T 90A i Leopardzie... Ukryłem typ za osłonami. Merkava będzie z Academy, ale to po wypłacie... Teraz kupię Merkave III w 1/72. Muszę w końcu pokonać siebie i te gąski. Może poleciłbyś jakiś sklep internetowy z modelami oprócz allegro. U mnie we wsi mam tylko dwa takie sklepy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 … Może poleciłbyś jakiś sklep internetowy z modelami oprócz allegro.Na stronie głównej reklamują się Martola, Exito i Model-hit. W Martoli kupuję około 70% moich modeli i akcesoriów.Poza Martolą kupowałem w jadarhobby, plastmodel, mojehobby. U mnie we wsi mam tylko dwa takie sklepy. …Duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Co do instrukcji... Masz nauczkę żeby na drugi raz chociaż ją przejrzeć przed sklejaniem. Co do sklepów- ja kupuje na Mojehobby. Mają fajne promocje i czasem można trafić na cos w naprawdę dobrej cenie. Poza tym przesyłka która nadają przez Inposta- na paczkę czekam max 2-3 dni. Inne sklepy się nawet nie umywają do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz1985 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Co do instrukcji... Masz nauczkę żeby na drugi raz chociaż ją przejrzeć przed sklejaniem. Oczywiście, że ją przejrzałem. Ba, nawet sklejałem według niej ;) Za wyjątkiem tej gorącej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Mojehobby.pl - pokupujesz, zrozumiesz dlaczego jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 … Inne sklepy się nawet nie umywają do nich. … pokupujesz, zrozumiesz dlaczego jest dobry Zelotów Ci u nas dostatek, ale tych dwóch a jużci się odezwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Nie zeloci tylko forumowicze jak Ty. Kupowałem kilka razy w Martoli i na przesyłkę czekałem dość długo mimo tego że na stronie widniała adnotacja "produkt dostępny". I skończmy te licytacje który sklep jest lepszy. Każdy ma swój ulubiony i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Zelotów Ci u nas dostatek, ale tych dwóch a jużci się odezwało. Masz jakąś konkretną uwagę co do mojej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi