Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Model prosto z pudła+dodatki robione we własnym zakresie z białego polistyrenu. Sklejalność tami dobra, problemy napotkałem jedynie w tylnej części kadłuba . Zapraszam do komentowania i oceniania mojej pracy.

Pozdrawiam Kuba,

IMG_20150105_145848_zpseb88616f.jpg IMG_20150105_150035_zps214c8fdc.jpg IMG_20150105_151032_zpse0287026.jpg IMG_20150105_151438_zps0e4650d6.jpg IMG_20150105_151349_zps740e44b3.jpg IMG_20150105_151302_zps4360f6e8.jpg P1053575_zpsef85476f.jpg IMG_20150105_150600_zps922a75c1.jpg P1053582_zps20e52006.jpg IMG_20150105_145111_zps995c6a18.jpg IMG_20150105_145326_zps7d22ec7d.jpg IMG_20150105_145009_zps2586cdbc.jpg IMG_20150105_144915_zpsb07cd7bf.jpg

Napisano

Mam gdzieś rozgrzebanego PzH 2000, tak zbieram się do malowania go, jednak nie spotkałem się na zdjęciach we współczesnych czołgach z takimi obiciami i chyba gąsienice nie powinny być zielone ;)

Napisano
Ładnie ale nie rozumiem po co ten wieniec zębaty na wieży leży w tym miejscu.

Co do zębatki na wieży, widziałem że w tym miejscu załoga często miała koło jezdne zapasowe więc to jest jedyne usprawiedliwienie tego, że to się tam znalazło

Co do obic i koloru na gąsienicach to kolory niestety są przekłamane ( sztuczne światło ) w rzeczywistości obicia są bardziej brązowo rdzawe aczkolwiek nie podobają mi się zabardzo . Zobaczyłem model Abramsa z takimi odbiciami i tym się inspirowałem i teraz wiem że więcej takich nie będę robił a gąsienice w rzeczywistości są piaskowe oprócz gumiakow

Pozdrawiam Kuba,

Napisano

Bo Leopardy tak nie potrafią A Abramsy już tak, na zdjęciu widać nawet kanapkę złożoną z wieńca zębatego, i... koła jezdnego

m1_abrams_12_of_55_zpsdc9c2fce.jpg

Napisano

Że też im to nie spada Abramsy tak obładowane zawsze. Fajnie musi wyglądać jak dostaje, eksploduje i to całe żelastwo lata na lewo i prawo

Napisano

Nie spada, bo tam specjalne mocowania do tego są. Amerykanie twierdzą, że Abramsy nie eksplodują Ale porządny fugas może je nieźle urządzić, i wtedy lata żelastwo, ba a nawet cała 20 tonowa wieża

Napisano

Wiem wiem obicia są słabe niestety, w zamyśle miało być tak że farba zeszła do podkładu z farby nierdzewnej w rzeczywistości jest bardziej ciemny ten "czerwony", w każdym razie dzięki za odzew i miłe komentarze.

Pozdrawiam Kuba,

Napisano
Mam gdzieś rozgrzebanego PzH 2000, tak zbieram się do malowania go, jednak nie spotkałem się na zdjęciach we współczesnych czołgach z takimi obiciami i chyba gąsienice nie powinny być zielone ;)

Mało jeszcze widziałeś:

M1_A1_Abrams_1_zps5782bc80.jpg

Można się tylko przyczepić do koloru obić, ale model i tak

Pzdr

Napisano

No to może ja też coś napiszę.Duży plus za dorobienie części i nieźle sfatygowane pudełka i smaczki typu leżące butelki ;), o tym wściekle czerwonym była już mowa, masz jeszcze trochę innych baboli, Abrams ma załogę czteroosobową, wśród klamotów naliczyłem 8 plecaków ALICE czyli wychodzi że każdy załogant ma po 2 szt,worki żołnierskie tzw. "Duffel bag" są szyte z tego samego materiału co plecaki ALICE czyli brezentu u Ciebie są w jakimś czerwonawym kolorze,plastykowy kanister jest w jakimś dziwnym zielonym kolorze ,skrzynki amunicyjne są normalnie w kolorze oliwkowym, u Ciebie są czarne, puszka amunicyjna przy wkm-e M2 tak samo u Ciebie jest piaskowa,powinna być jak wyżej, hełmy są w jakimś dziwnym kamo ani US Army ani US Marine Corps nie używa takiego kamo. Musisz dokładnie oglądać zdjęcia pojazdów, w nowoczesnej pancerce jest taka sama zasada jak w II wojennej szwabiźnie ( widziałem Twoje Portfolio i Bardzo mi się podobały).następnym razem będzie lepiej.Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano
No to może ja też coś napiszę.Duży plus za dorobienie części i nieźle sfatygowane pudełka i smaczki typu leżące butelki ;), o tym wściekle czerwonym była już mowa, masz jeszcze trochę innych baboli, Abrams ma załogę czteroosobową, wśród klamotów naliczyłem 8 plecaków ALICE czyli wychodzi że każdy załogant ma po 2 szt,worki żołnierskie tzw. "Duffel bag" są szyte z tego samego materiału co plecaki ALICE czyli brezentu u Ciebie są w jakimś czerwonawym kolorze,plastykowy kanister jest w jakimś dziwnym zielonym kolorze ,skrzynki amunicyjne są normalnie w kolorze oliwkowym, u Ciebie są czarne, puszka amunicyjna przy wkm-e M2 tak samo u Ciebie jest piaskowa,powinna być jak wyżej, hełmy są w jakimś dziwnym kamo ani US Army ani US Marine Corps nie używa takiego kamo. Musisz dokładnie oglądać zdjęcia pojazdów, w nowoczesnej pancerce jest taka sama zasada jak w II wojennej szwabiźnie ( widziałem Twoje Portfolio i Bardzo mi się podobały).następnym razem będzie lepiej.Pozdrawiam M1A1(HA)

Dzięki za super komentarz, wszystkie wskazówki zastosuje przy obładowywaniu palladina

Napisano

I jeszcze jedna sprawa. Amerykanie już od czasów II WWŚ obładowują swoje pojazdy czym popadnie, a Niemcy nie. Dlatego na Abramsach, Strykerach i innych Bradleya tyle tych jest dodatków. Kiedyś widziałem zdjęcie jak załogi Strykrów wyrzuciły wszystko to co mieli w środku pojazdu. Wierzcie mi było tego nie mało. A model po za tym co pisali koledzy bardzo fajnie zrobiony.