Lutobor Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Witam jako że model powinien być do końca miesiąc już u mnie postanowiłem otworzyć temat prosząc o wsparcie gdyż będzie to mój pierwszy okręt wojenny (kiedyś w wojsku udało mi się popełnić 2 żaglowce) a do tego będzie nowa materia dla mnie jako żywica In-box, mam nadzieję że również zawartość mojedgo pudełka będzie taka sama http://www.navymodeling.com/Foto2004_Ponte_Legno_ART_25.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2015 Fajnie, że w końcu jesteś będzie to mój pierwszy okręt wojenny OKRĘT z zasady jest wojenny... To tak, jakby napisać "akwen wodny" Od dziś już TYLKO "okręt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Bardzo zacny temat wybrałeś sobie, popełniłem kiedyś w kartonie w 1:200. Mam do niego chyba wszystko co tylko wyszło, jak bedziesz miał jakies pytania lub wątpliwości wal na PW jak w dym. May the odds always be in you favour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 "your favor"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Sie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 No to będę z wielką ciekawością obserwował. Ja swojego oczywiście chcę przerobić na japońską wersję, pływał po wydobyciu z dna jako Soya. Szydercza Gało chyba widziałem twój warsztat papierowego Varyaga na kartoonworku. Model był rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 O tak... Sorry za OT ale tak - piękny kartoniak wyszedł... Oj piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 A podziękował koledzy podziękował Stoi sobie na szafie w sypialni więc widzę dziada zawsze jak się budzę Ja też prędzej czy później zrobię go w plastiku, ale ja celuję w moment zatopienia ( pierwszego ) czerwone dno, zielona/khaki reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Witam jako że w przyszłym tygodniu ma dotrzeć do mych rąk oczekiwana paczka, a na ten czas udało mi się znaleźć na razie artykuły z "okręty wojenne" 67 i 68 prosiłbym o wsparcie jakimiś wartościowymi pdf-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Daj maila na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Dla potomnych może się przyda link do książki "Крейсер Варяг. Легенда Российского флота." http://ship.bsu.by/text/6065 z YT oraz półtora godzinny film dokumentalny http://russia.tv/brand/show/brand_id/10152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Mój ulubiony krejzer, zacne linki dotyczące historii oraz legendy okrętu. Najgorsze że znowu na "okręta" będę słuchał/śpiewał "Boże, chroń Cara" i "Na sopkach Mandżurii" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) model właśnie dopłyną także powoli będzie można się za niego brać z wieczora przeglądną dokładnie co zawiera pudełko napewno muszę poszukać schematy malowania bo tego nie ma w instrukcji pudełko Edytowane 11 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 no zaczynaj, zaczynaj bo ciekaw jestem jak ze składalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Malowania są 3: Biało-zielone: od wodowania do przejścia do matuszki Rasiji Biało-czerwone: od sierpnia 1901 ( prawie pewny jestem ,z bani daję ) do tuż przed samą wojną Zielono-czerwone: od tuż przed wojną do przemalowania przez japończów po podniesieniu z dna. późniejsze Cię nie interesują, bo japońce sporo pozmieniali i musiałbyć pół modelu rzeźbić od podstaw. WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 kolorystyka przypuszczalnie będzie biało-czerwona. Szydercza Gała jest możliwość abyś podesłał schemat tego malowania z tego wydania którego robiłeś wersje kartonową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 późniejsze Cię nie interesują, bo japońce sporo pozmieniali i musiałbyć pół modelu rzeźbić od podstaw. WIELKIE JOŁ No bez przesady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Zabieram się za wiercenie bulaji, wierteło 1 mm wydaje się dobrym. i mam jeszcze pytanie czy usuwać całkowicie włazy na burtach będą tam blaszki fototrawione, czy tylko imitacje zawiasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Wlazy calkowicie, inaczej calosc bedzie za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 wywalaj i otwieraj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Jak otworze to będzie wiało pustka ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Ponoc stare rajstopy zony Zofii wepchniete w kadlub zalatwiaja problem pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Jak otworze to będzie wiało pustka ze środka jak zamontujesz działka i kawałek pokładu to nie będzie wiało pustką tylko bogactwem i przepychem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Po pięknej relacji "Sewastopola"- Rhayadera kolejna piękność Zgrzeszyłby człowiek nie biorąc udziału w tej relacji, wiec zasiadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Proszę o podpowiedź z czego najlepiej wykonać drabinki w tej skali ? (drucik miedziany 0,2) Zapraszam abir choć napewo nie dorównam do Rhayaderowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi