radomka21 Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Witajcie:) Mam na imię Tomek. Aktualnie buduję też stadion piłkarski z zapałek i dla oderwania się chciałem spróbować z plastikami:) To będzie mój drugi model. Skleiłem już czołg challenger I, ale nie jestem z niego zadowolony. Jestem początkujący, więc będę wdzięczny za rady:) Mam już sklejone podwozie: miałem trochę problemów z wycinaniem z ramki ale dałem radę A tu mój stadion z zapałek http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=118&t=47406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Jak skończysz to weź sobie jakiś model w 1/35. Większe części łatwiej się obrabia, a potem sobie zdecydujesz co wolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomka21 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Dzięki za podpowiedź zastanowie się nad nią głęboko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Czekam na kolejne etapy z budowy Kamuflaż oliwkowy czy trójkolorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomka21 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Kamuflaż będzie trójkolorowy:) znaczy się spróbuje taki zrobić;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomka21 Napisano 29 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2015 Kolejne postępy z budowy:) pomalowałem koła, nawet jestem z nich zadowolony:) Wprawiona szybka do kabiny: Trochę przesadziłem z klejem, ale trudno było przykleić, przyklejałem je 3 razy bo się odklejały. znacie jakiś sposób na pobrudzenie szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomka21 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Kolejna porcja zdjęć z budowy. Model czeka tylko na brudzenie i pomalowanie świateł. Będę chciał zrobić do niego jeszcze mała makietę. Z kół jestem zadowolony Gorzej było z kryciem farby na reszcie modelu Nierówna walka i po 6 warstwach jakoś to wygląda. A tu efekt końcowy: Co myślicie o tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Jak na pędzlowany, to bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 źle dobrane kolory i niestaranne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 źle dobrane kolory i niestaranne malowanie. -.- to jego 2 model. Też kiedyś zaczynałeś. A odemnie masz plus bo wiele 'poczatkujących' wręcz zalewa model farbą i nikną detale a u ciebie ładnie to wygląda. Te kolory to troche ten żółty - bardziej piaskowy na następny raz i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 -.- to jego 2 model. Też kiedyś zaczynałeś. Głupoty gadasz, niektórzy od urodzenia potrafili świetnie malować a swój pierwszy model bez strachu wystawili w Bytomiu Co do modelu- jak na drugi model to wyszło nieźle. Faktycznie żółty troszkę bije po oczach, zbyt jaskrawy. Pytałes o brudzenie szyb- nie ma raczej sensu brudzenia samych szyb, jeżeli reszta modelu będzie czysta. Najlepiej byłoby zrobić maski z taśmy malarskiej w kształcie śladu po wycieraczkach, nakleić na szybę, a potem jakąś rzadka farba pstrykać z pędzla. Tylko jak już mówiłem, musiałbyś pobrudzić resztę modelu i to na różne sposoby A jak masz zrobić cos połowicznie to lepiej wcale nie robić najważniejsze, że się nie poddajesz i dalej się uczysz czegoś nowego. Teraz czas na kolejny model Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi