zibizk Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Witam! Kolejny model (chyba juz ostatni w tej skali) trafia na półkę Tygrys Tamiya, lufa RB Model, blachy Aber, kalki ARMO. No to zaczynamy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Skala nikczemna, model nawet fajny zrobiony, ale merytoryka kaplica. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Malarska strona wyszła moim zdaniem bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Extra model - nie przesadzone papranie ...Co do tej merotryki o której wspomniał Seb chyba miał na mysli kolor - wydaje się za mało "oliwkowaty" koniec 1942 - na taki były malowane pierwsze tygrysy w Tunezji...Samo 1943 wg. mnie bardziej na miejscu w opisie, ale nie ma się co czepiać. Mnie się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibizk Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 Dzięki za komentarze. Skala nikczemna Stwierdziłem, że wyginanie blaszek w tej skali to już nie na moje nerwy więc przerzucę się chyba na 1:35, chociaż jeszcze kilka modeli czeka w kolejce.... ale merytoryka kaplica Czyżby tu chodziło o brak spawów, i śrub ?? Co do tej merotryki o której wspomniał Seb chyba miał na mysli kolor - wydaje się za mało "oliwkowaty" koniec 1942 - na taki były malowane pierwsze tygrysy w Tunezji...Samo 1943 wg. mnie bardziej na miejscu w opisie, W realu model wygląda zdecydowanie na bardziej zielonkawy (oliwkowy) niż na zdjęciach robionych telefonem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts