filipsg Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Witam! Dziś z Japonii dopłynęła do mnie nowa dostawa okrętów- w tym Oyodo w stanie na 1944 rok z Aoshimy. Pomyślałem, że się podzielę zdjęciami tego rzadkiego okazu ;) Najmniej znany i ostatni japoński krążownik lekki, jedyny przedstawiciel swojej klasy, który wsławił się chyba wyłącznie tym że był ostatnim okrętem flagowym floty cesarskiej. Model przedstawia właśnie wersję okrętu flagowego, z pokaźnym hangarem wodnosamolotów przerobionym na punkt dowodzenia. Delikwent zapakowany w standardowe japońskie pudełko z Water Line Series: Kadłub odlany jako jeden element, ale nic mu nie brakuje (Oyodo nigdy nie miał na nim kabla demagnetyzacyjnego) i raczej nie ma do czego się przyczepić: Dalej ramka z pokładem dziobowym i głównymi elementami nadbudówek: I mniejsze ramki z drobniejszymi częściami, działami 155 (zabójcza 6-lufowa salwa ) i 100mm oraz pokładem rufowym i dachem hangaru: Największym mankamentem modelu jest ciągła obecność lekko wiekowych już uniwersalnych ramek z częściami, między innymi z tymi paskudnymi działkami 25mm Instrukcja jaka jest, każdy widzi. Model nieskomplikowany więc i nie ma co robić z instrukcji książki Biorąc pod uwagę jakość wykonania nie spodziewam się żadnych przygód w budowie- i już nie mogę się jej doczekać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 fajniusie te plastikowe przeciwlotki mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Mi też się podobają, widać że Aoshima wzięła się do roboty, ale z drugiej strony skoro pojedyncze 25mm zrobili tak fajnie, to potrójne też mogli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 fajne wypraski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi