Super Moderator jawkers Napisano 8 Listopada 2007 Super Moderator Napisano 8 Listopada 2007 Witam. Wyciągnąłem z szafy taki zestaw Italeri w skali 1:72. W zestawie brakuje lufy działa 3,7cm oraz żołnierza. Pudełko Instrukcja Oraz trzy wypraski Cytuj
MrBat Napisano 8 Listopada 2007 Napisano 8 Listopada 2007 Swego czasu interesował mnie ten zestaw i nawet miałem go w łapkach. Wygląda całkiem nieźle i to jest jeśli się nie mylę stosunkowo nowa Italerka, więc ze składaniem też nie powinno być problemów. Czy planujesz się za niego zabrać w najbliższym czasie? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 8 Listopada 2007 Autor Super Moderator Napisano 8 Listopada 2007 Może coś zacznę robić. Cytuj
temir 2 Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Swego czasu interesował mnie ten zestaw i nawet miałem go w łapkach. Wygląda całkiem nieźle i to jest jeśli się nie mylę stosunkowo nowa Italerka, więc ze składaniem też nie powinno być problemów. Witam! Niestety-stareńkie ESCI! Wszedłem w posiadanie oryginału w końcu lat 80tych XX wieku. W owych czasach zestaw bezkonkurencyjny - dziś znać rękę czasu. Ludziki z obsługi: część nawet niezła, część taka sobie. Działa: najlepiej przedstawia się Pak 37, trochę gorzej wypada Pak 40, Flak 38 mocno uproszczony. Za cenę ok.25 PLN jest to materiał wyjściowy do przeróbek i waloryzacji, jeśli zaś komuś nie chce się w takie rzeczy bawić pozostają droższe zestawy żywiczne Attacku, ARMO lub nowsze plastikowe produkty ACE i Rodena. Pozdrawiam! Cytuj
DBauer Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Właśnie robie PaK 40 tylko 1/35. Pomalujesz swojego PaKa na Panzergrau? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2007 Autor Super Moderator Napisano 9 Listopada 2007 Właśnie robie PaK 40 tylko 1/35. Pomalujesz swojego PaKa na Panzergrau? Robię do niego małą dioramę. Wiesz nieznam się na poj. pancernych itp. czy "panzergrau" to kolor zielony? Cytuj
temir 2 Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Robię do niego małą dioramę.Wiesz nieznam się na poj. pancernych itp.czy "panzergrau" to kolor zielony? Witam! Słowo "grau" oznacza szary,a "panzergrau" to taki b. ciemnoszary. W sprawach kolorystyki proponuję przepatrzyć wątki warsztatowe. Pozdrawiam! Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2007 Autor Super Moderator Napisano 9 Listopada 2007 Jak dotrę do etapu malowania to dlaczego nie. Pomaluje w kolorze szarym. Dzięki za wytłumaczenie. Jak by to był kolor "Pancergray" to bym wiedział że to szary. A "grau" to chyba po niemiecku? Cytuj
temir 2 Napisano 10 Listopada 2007 Napisano 10 Listopada 2007 "grau" to chyba po niemiecku? Witam! Dokładnie. Pozdrawiam! Cytuj
MrBat Napisano 10 Listopada 2007 Napisano 10 Listopada 2007 Niestety-stareńkie ESCI! Wszedłem w posiadanie orginału w końcu lat 80tych XX wieku.W owych czasach zestaw bezkonurecyjny-dziś znać rękę czasu.Ludziki z obsługi :część nawet niezła,część taka sobie.Działa: najlepiej przedstawia się Pak 37,trochę gorzej wypada Pak 40,Flak 38 mocno uproszczony.Za cenę ok.25 PLN jest to materiał wyjściowy do przeróbek i waloryzacji,jeśli zaś komuś nie chce się w takie rzeczy bawić No to narobiłeś mi smaczku na ten zestaw Dzięki za recenzję! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi