Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naszła mnie ochota na Spita i oto jest

Zestaw znany więc nie będę się rozpisywał.

IMG_0187.JPG

Aktualny stan

rmcY1WpIbkyK2tvWR0rCo9i7lv-emCaPkHI-Y6xHpcM=w702-h527-no

I dodatki które będę używał.

vbzggCsreGaqARj94rQJ7fYVCQukb8unhx7WEaKb1ac=w702-h527-no

Malowanie pudełkowe.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Nie chciało Ci się maskować? I wyszło daleko od szosy.

Czarny pasek na prawym skrzydle był prosty. Dochodził do owiewki łączenia kadłuba ze skrzydłem. Pisane było o tym w jakimś warsztacie Spita niedawno.

Napisano

No i ?

Zrobiłem tak jak zrobiłem.

Trzeba było wcześniej się porozpisywać,a nie po fakcie jak to jest w zwyczaju.

Napisano (edytowane)
No i ?

Trzeba było? No przecież było przed faktem. Naprawdę nie jesteś pierwszy, który robi jakiegoś Spitfire, ma warsztat, czy galerię:)

Edytowane przez Gość
Napisano
No i ?

to znaczy kiedy? zanim namalowałeś te linie??? Ja też poprawiałem bo mi ktoś zwrócił uwagę. Ale jak tam sobie chcesz

Napisano
No i ?

jeśli model robisz dla siebie to zaakceptuj bo będzie "gitara" dla gości itp. a jeśli na wystawę to popraw. pozdrawiam i teraz wiesz co to zbieranie wszelkich info ad danego modelu i bez nerwów bo to szkodzi - luz cały czas się uczymy niestety

Napisano

Cieszy mnie, że podchodzisz do tego co robisz na luzie, mam nadzieję, że pozwolisz, że w Twoim wątku napiszę uwagę o charakterze działania klap w samolocie Spitfire. Miały tylko dwa położenia: Otwarte i zamknięte. Nie było pośrednich. Otwarte wyglądały tak:

sptfre-64.jpg

Odchylały się o 85 stopni od położenia zamkniętego.

Te Twoje wyglądają za to luzacko

Napisano

No ja tak podchodzę do modelarstwa. Raz się uda raz nie, życie. Tu akurat testowałem dwie rzeczy. Malowanie z ręki i lakier.

To co na pewno poprawię to klapy Spita jeszcze kiedyś zrobię, chodzi za mną w 72 z bajerami i tam będzie wszystko cacy ;)

Napisano
No ja tak podchodzę do modelarstwa. Raz się uda raz nie, życie. Tu akurat testowałem dwie rzeczy. Malowanie z ręki i lakier.

To co na pewno poprawię to klapy Spita jeszcze kiedyś zrobię, chodzi za mną w 72 z bajerami i tam będzie wszystko cacy ;)

Bartek, po co poprawiać, kiedy w internetach jest cała masa informacji i zdjęć i można uniknąć problemów? Spitfire jest "rozkminiony" niemal całkowicie.

Malowanie z ręki nie jest przy brytyjskich z DWS wskazane. Granice kolorów były w zasadzie ostre.