bartek33365 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Naszła mnie ochota na Spita i oto jest Zestaw znany więc nie będę się rozpisywał. Aktualny stan I dodatki które będę używał. Malowanie pudełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Witam, też buduję więc chętnie poobserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Coś tam podłubałem. Pracę nad wnętrzem skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2015 Coś tam dalej podziałałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Powoli Spit zbliża się do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 jestem i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 co to za inny kolor na statecznikach poziomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Fajnie, że klapy robisz pootwierane zerkam z zaciekawieniem na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 co to za inny kolor na statecznikach poziomych? To żywice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Podkład i preshading zrobiony. Dałem jeszcze kolor lecz nie zrobiłem zdjęć. Będą później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2015 Coś tam pomalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Kalki położone, choć była z nimi nie równa walka. Jak Tamka robi dobre modele tak kalki... eh, szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Nie chciało Ci się maskować? I wyszło daleko od szosy. Czarny pasek na prawym skrzydle był prosty. Dochodził do owiewki łączenia kadłuba ze skrzydłem. Pisane było o tym w jakimś warsztacie Spita niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Ano prawda, pasy powinne wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Ano prawda, pasy powinne wyglądać tak: To zdjęcie pokazuje też prawidłowo odwzorowane granice kolorów. Też trzeba było maskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 No i ? Zrobiłem tak jak zrobiłem. Trzeba było wcześniej się porozpisywać,a nie po fakcie jak to jest w zwyczaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) No i ? Zrobiłem tak jak zrobiłem. Trzeba było wcześniej się porozpisywać,a nie po fakcie jak to jest w zwyczaju. Trzeba było? No przecież było przed faktem. Naprawdę nie jesteś pierwszy, który robi jakiegoś Spitfire, ma warsztat, czy galerię Edytowane 1 Lipca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 No i ? Zrobiłem tak jak zrobiłem. Trzeba było wcześniej się porozpisywać,a nie po fakcie jak to jest w zwyczaju. to znaczy kiedy? zanim namalowałeś te linie??? Ja też poprawiałem bo mi ktoś zwrócił uwagę. Ale jak tam sobie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 No i ? Zrobiłem tak jak zrobiłem. Trzeba było wcześniej się porozpisywać,a nie po fakcie jak to jest w zwyczaju. jeśli model robisz dla siebie to zaakceptuj bo będzie "gitara" dla gości itp. a jeśli na wystawę to popraw. pozdrawiam i teraz wiesz co to zbieranie wszelkich info ad danego modelu i bez nerwów bo to szkodzi - luz cały czas się uczymy niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Kiedy ja do tego podchodzę na luzie. Coś tam dalej zrobiłem. Zostały ostatnie rzeczy i małe poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Cieszy mnie, że podchodzisz do tego co robisz na luzie, mam nadzieję, że pozwolisz, że w Twoim wątku napiszę uwagę o charakterze działania klap w samolocie Spitfire. Miały tylko dwa położenia: Otwarte i zamknięte. Nie było pośrednich. Otwarte wyglądały tak: Odchylały się o 85 stopni od położenia zamkniętego. Te Twoje wyglądają za to luzacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 No ja tak podchodzę do modelarstwa. Raz się uda raz nie, życie. Tu akurat testowałem dwie rzeczy. Malowanie z ręki i lakier. To co na pewno poprawię to klapy Spita jeszcze kiedyś zrobię, chodzi za mną w 72 z bajerami i tam będzie wszystko cacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 No ja tak podchodzę do modelarstwa. Raz się uda raz nie, życie. Tu akurat testowałem dwie rzeczy. Malowanie z ręki i lakier.To co na pewno poprawię to klapy Spita jeszcze kiedyś zrobię, chodzi za mną w 72 z bajerami i tam będzie wszystko cacy ;) Bartek, po co poprawiać, kiedy w internetach jest cała masa informacji i zdjęć i można uniknąć problemów? Spitfire jest "rozkminiony" niemal całkowicie. Malowanie z ręki nie jest przy brytyjskich z DWS wskazane. Granice kolorów były w zasadzie ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi