woto Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Jedziemy dalej, żeby temat znowu nie umarł. Uzupełniłem brakujące spawy. Z przeróbek to zmieniłem uchwyty na grilach. istniejące były pewnie dobre ale musiałem je usunąć aby zrobić odlew lewego grila ponieważ prawy był niewłaściwy ( prawy był lustrzanym odbiciem lewego, a powinny być identyczne). Nie brałem się za wycinanie całej klapy, bo obawiałem się o efekt więc wymieniłem tylko użebrowanie. Dorobione zostały również nóżki podpierające płytę pokrywy silnika, bo zabrakło tego elementu w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 Chciałem edytować poprzedni post ale się już nie dało więc daję kolejny pod poprzednim. Zrobiłem podporę transportową, chyba że ma to inną fachową nazwę. Nie miałem ogniwek z blaszki na łańcuch więc musiałem mordować z bloku technicznego nasączonego klejem . Może ktoś z kolegów ma na zbyciu parę takich ogniwek to chętnie odkupię 20 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Witam Kolejne bibeloty do kolekcji. - Pręty do wyciora. Zestawowe to porażka. - uchwyty pod pręty i linę. Nakrętki motylkowe udało mi się w końcu wykrzesać z żywicy, troszkę lepiej wyglądają niż fototrawione - przynajmniej można pokręcić i zestaw w komplecie - jest i skrzyneczka - zabezpieczenie wlotu powietrza - i na koniec siatka osłonowa na grila. Nie mogłem znaleźć takiej siatki o takiej śrenicy i wymiarach oczka, więc musiałem sam zapleść. Po paru patentach i próbach wreszcie się udało. Z siatki fotortawionej zapożyczony tylko element "U". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Dobra robota, ale to nie skrzyneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Tak mnie się napisało, bo wygląda jak skrzyneczka ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 ...Zestawowe to porażka. W tym modelu pół części to porażka ;) Jak malowanie będzie na poziomie detalingu to zrobisz model dekady Gratuluję samozaparcia, mi z przerwami ponad rok zeszło żeby go skończyć - a nawet nie zbliżyłem się do tego poziomu zdetalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Robota na wysokim poziomie. Obserwuję do samego końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 pręty wyciora sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Świetnie idzie Ci struganie dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 pręty wyciora sam robiłeś? Pręciki samoróbki. 85 zeta to za dużo za 6 patyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Jaki jest dobra darmowa strona z hostingiem zdjęć bo na fotosiku to tylko do 150 zdjęć darmo Ja używam flickr.com. 1TB na zdjęcia za friko + autobackup z komóreczki/tableta. Idealne do zdjęć warsztatowych. Pręciki samoróbki. 85 zeta to za dużo za 6 patyków Jest w domu tokareczka, jak mniemam? Zasadniczo w 1:16 to już chyba można silnik wsadzić i gdzieś za miasto wyjechać... Podglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 26 Lutego 2016 Autor Share Napisano 26 Lutego 2016 Tokarki niestety nie mam, posiłkuję się dremelem. Patyczki to akurat idealnie pasowały te do szaszłyków, a końcówki to rurka miedziana i wlutowany nagwintowany drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Tokarki niestety nie mam, posiłkuję się dremelem. Patyczki to akurat idealnie pasowały te do szaszłyków, a końcówki to rurka miedziana i wlutowany nagwintowany drucik. Świetny pomysł ! Proste i skuteczne a wygląda jak Aber. W tej skali to aż się prosi o takie samoróbki. Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi