ajmmodels Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Jeżeli moderatorzy pozwolą na małą reklamę mojej firmy to proszę o "przymknięcie oka" na tą małą zapowiedż . Na przełomie kwietnia- maja dostępne będą w sprzedaży modele bocznokołowca typu Ascot wersja na pierwszą wojnę w skali 1-350 oraz 1-700.Poza tym wersja na drugą wojnę pod nazwą Hms Queen of Thanet w obu skalach.Dodam ,że to chyba pierwsze na świecie tego typu modele. Planowany jest także model współczesnego rosyjskiego katamaranu rakietowego typu BORA http://ajmmodels.pl/ Prosiłbym o Wasze opinie na ten temat....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2015 Mało treści na stronie - a chciałoby się więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Hmmm...fakt Firma dopiero raczkuje mimo prawie 1,5 roku przygotowań....proszę zobaczyć galerię i archiwum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 I dodam ,że model w galerii to model testowy w skali 1-350 .W zestawie będzie full wypas-części żywiczne[pełny kadłub z podziałem na część podwodną i nawodną],maszty toczone,blaszki fototrawione,kalkomanie,pokłady cięte laserem,drut na rejki itd oraz łańcuchy kotwiczne. W skali 1-700 kadłub dzielony na część podwodną i nawodną,kalkomanie,druciki ,blaszki fototrawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2015 I dodam ,że model w galerii to model testowy w skali 1-350 .W zestawie będzie full wypas-części żywiczne[pełny kadłub z podziałem na część podwodną i nawodną],maszty toczone,blaszki fototrawione,kalkomanie,pokłady cięte laserem,drut na rejki itd oraz łańcuchy kotwiczne.W skali 1-700 kadłub dzielony na część podwodną i nawodną,kalkomanie,druciki ,blaszki fototrawione. Brzmi interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Witam.Strona została uporządkowana i dodałem trochę nowości......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Jaka jest planowana cena obu zestawów z WW1 (1/350, 1/700))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 14 Marca 2015 Autor Share Napisano 14 Marca 2015 Witam.Staram się by zestawy na rodzimy rynek nie były kosmicznie drogie.Jaka cena była by satysfakcjonująca dla Was modelarzy?Oczywiście nie popadajmy w skrajności.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Ja bym Michale obstawiał okolice 80-100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 14 Marca 2015 Autor Share Napisano 14 Marca 2015 Zibi witam Cena w detalu około 100 zł za 1-700 tak planowałem 1-350 [naprawdę drogi model w przygotowaniu ]tak liczę 200-230zł detal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Witam Chciałem się jeszcze zapytać co sądzicie o tematach ,które mam zamiar wypuścić na rynek?Jakieś sugestie....będę wdzięczny.Zdradzę ,że szykujemy wiele "cudaków-np.coś z w 3/4 z pokładem lotniczym i samolotami itd',których nigdzie nie uświadczycie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Witaj... Nasza mała kochana flota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Witam .Dla podtrzymania tematu i dla zainteresowanych "bocznochlapem" posyłam parę fotek.Dla tego kto wymyslił ta nazwę stawiam piwko....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Dobry temat, może się skuszę kiedyś, bardzo podoba mi się idea kompletnych modeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Temat zacny, szczególne brawa za skalę 1:700 Musi to być prawdziwy liliput, jakie mniej więcej ma rozmiary w Królewskiej "700-ce"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavko Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Witam Chciałem się jeszcze zapytać co sądzicie o tematach ,które mam zamiar wypuścić na rynek?Jakieś sugestie....będę wdzięczny.Zdradzę ,że szykujemy wiele "cudaków-np.coś z w 3/4 z pokładem lotniczym i samolotami itd',których nigdzie nie uświadczycie.Pozdrawiam Marzą mi się jakieś rzeczne pokraki. Całkiem sporo takich dziwactw pływało, a dokumentacja jest w miarę dostępna. Np. "rzeczne lotniskowce" Pozdrawiam Slavko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Forest.Model "bocznochlapa " w skali 1-700 ma prawie 11 cm. Slavko co do pokrak to też mi się podobają ,ale muszę patrzeć na rynek i produkować to co jest atrakcyjne i sprzeda się w rozsądnych ilościach. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavko Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Forest.Model "bocznochlapa " w skali 1-700 ma prawie 11 cm. Slavko co do pokrak to też mi się podobają ,ale muszę patrzeć na rynek i produkować to co jest atrakcyjne i sprzeda się w rozsądnych ilościach. Pozdro. Doskonale rozumiem, że rynek weryfikuje Choć sądzę, że na polskie kanonierki, czy monitory znaleźliby się chętni, podobnie jak na brytyjski M-15, czy przeróżne rosyjskie. Tak, czy siak trzeba by było "zbadać" rynek, bo nie ma sensu zaczynać bez tego... Pozdrawiam Slavko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Slavko co do tematów podanych przez Ciebie to chyba niezbyt trafione pomysły.Część monitorów robi np Kombrig i inne firmy.Brak jest kilku mniejszych monitorów brytyjskich oraz Terrora i Erebusa na 2 wojnę[brak dokumentacji] .Co do rodzimych jednostek to sentment ok, ale rynek krajowy nie załatwi pokrycia kosztów nawet części produkcji itd.Na świecie mało ludzi zna i interesuje się polską flotą . Nie sadzę by sprzedało się tego typu modeli w większych ilościach no może Dragon i Conrad w 1-350 [ze wzgl.na swoje brytyjskie pochodzenie] A tak na marginesie to dodam ,że chodzi mi po głowie monitor ale nie rosyjski ani nie polski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavko Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Zatem czekam niecierpliwie Pozdrawiam Slavko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Witam.Dla zainteresowanych moja strona działa już w wersji angielskiej[choc jest tam trochę błędów do poprawienia]. Kto jest zainteresowany kupnem bocznokołowca i w jakiej skali?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Slavko co do tematów podanych przez Ciebie to chyba niezbyt trafione pomysły.Część monitorów robi np Kombrig i inne firmy.Brak jest kilku mniejszych monitorów brytyjskich oraz Terrora i Erebusa na 2 wojnę[brak dokumentacji] .Co do rodzimych jednostek to sentment ok, ale rynek krajowy nie załatwi pokrycia kosztów nawet części produkcji itd.Na świecie mało ludzi zna i interesuje się polską flotą . Nie sadzę by sprzedało się tego typu modeli w większych ilościach no może Dragon i Conrad w 1-350 [ze wzgl.na swoje brytyjskie pochodzenie]A tak na marginesie to dodam ,że chodzi mi po głowie monitor ale nie rosyjski ani nie polski . - a już myslałem,iż zaświtała nadzieja na PMW 350-ce ...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmmodels Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam.Dla zainteresowanych wersja "bocznochlapa" jej królewska mość HMS "QUEEN OF THANET" w skali 1-350 Chyba ta wersja Ascota bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Ładne to to, chociaż wolę osobiście wersję z I WW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam Chciałem się jeszcze zapytać co sądzicie o tematach ,które mam zamiar wypuścić na rynek?Jakieś sugestie....będę wdzięczny.Zdradzę ,że szykujemy wiele "cudaków-np.coś z w 3/4 z pokładem lotniczym i samolotami itd',których nigdzie nie uświadczycie.Pozdrawiam Ascott jest bardzo ciekawy, profil produkcji też ale niestety istnieje ograniczona liczba modeli, które można kupić&złożyć. :( Jako drobną sugestię ewentualnego tematu (i chyba zbieżną z założoną grupą docelową odbiorców) pozwolę sobie podsunąć pomysł na jednostkę(-ki) serii SGB "Grey Goose" - małe, całkiem eleganckie oraz cieszące się sporą estymą na wyspach. Pamiętam wprawdzie, że chyba WEM wypuścił kiedyś taki model, ale WEM już (niestety) nie istnieje zaś Państwa dobry warsztat może zrobić różnicę w poziomie detalizacji. Pozdrawiam, Marek PS. Cytując Juana Trippe: "Jak zrobicie - kupię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi