adam215 Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Witam! Opel Blitz 1/35 Italieri, dodatki Panzer Art, Resin World i trochę Eduarda. Jest to przeróbka starego modelu, malowanie Humbrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 szmaty na pace mocno psują odbiór dobrego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Jeżeli plandekę widzisz jako szmaty, trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 A co on taki czarny czy taki był zamysł ? Ogólnie fajny ładnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jeżeli plandekę widzisz jako szmaty, trudno. Chodzi raczej o to, ze plandeka na pace wyglada jak plastelina i swieci sie jak psu wiadomo co... jest po prostu kiepsko pomalowana. Gdyby wygladala tak jak oslona na masce caly model bylby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesley99 Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jeżeli plandekę widzisz jako szmaty, trudno. Chodzi raczej o to, ze plandeka na pace wyglada jak plastelina i swieci sie jak psu wiadomo co... . Dokładnie wygląda jak stopiony plastik , psuje odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 ,,A co on taki czarny'' nie jest czarny, panzergrau to nie jest kolor jasno szaro niebieski. ,,Chodzi raczej o to, ze plandeka na pace wyglada jak plastelina i swieci'' Nie każda plandeka jest szmaciana, są plandeki i pokrowce gumowane, pomalowana jest tak specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Widzę, że kolega zażarcie broni swojego dzieła, trochę pokory. Model jest słaby, szkoda było tych dodatków. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Widzę, że kolega zażarcie broni swojego dzieła, trochę pokory.Model jest słaby, szkoda było tych dodatków. Pzdr Bo ja wiem; widać adam215 chciał oddać wiarygodnie że taile na pace są przykryte plandeką a nie dużą szmatą, ale wizualnie faktycznie jest za bardzo błyszcząca i sprawia wrażenie nienaturalnej, to co mi sie podoba to koła brudzenie zarówno opon jak i felg, burty są zrobione moim zdaniem bardzo fajnie i kurz wygląda naturalnie - tutaj bym się nie czepiał, podoba mi się 'oprawa materiałowa' maski i osłony chłodnicy tutaj moim zdanie jest bardziej naturalnie, to co psuje model to wykończenia wokół przeszkleń, ponieważ jestem początkujący w branży pojazdów kołowych nie będę kontrował opinii kolegi Seba i nie mam wiedzy aby wdawać się w dyskusje ale moim zdaniem obserwatora model nie jest słaby, jeśli mój pierwszy pojazd kołowy wyjdzie mi w ten sposób będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 nie obrażaj się ,że napisałem o szmacie. rozumiemy ,że są różne materialy plandek ale wygląda to bardzo nienaturalnie. Zapewne matowa i po lekkim przetarciu suchym pędzlem wygladałaby dużo lepiej. Po prostu niweluje cały efekt bardzo udanego modelu.Dobrze pomalowanego,przybrudzonego itp. zaś sama plandeka jeśli byłaby zainpregnowana gumą byłaby zapewne grubsza powodując ,że nie mogłaby tak wyraźne zarysowywać ksztaltów np beczek czy napisów na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Wszystko fajnie oprócz tej plandeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Chociaż nie powinienem ulegać takim naciskom, zrobię wam na złość i ją przemaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Od razu lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Seb napisał: ,, Model jest słaby, szkoda było tych dodatków''. Obejrzałem sobie Twoje ,,modele'' chyba szkoda twojego czasu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Moim zdanie teraz bardzo fajnie to wygląda - od tego chyba jest forum; myślę że należałoby podarować sobie docinki, w historii tej witryny skończyło się to w kilku przypadkach wybuchem ciętej dyskusji i odejściem kilku dobrych modelarzy a tym wierzcie mi nikomu z nas nie powinno zależeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 tombie01 dzięki za uznanie. Muszę przyznać się do błędu, plandeka była za bardzo błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 plandeka przemalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Nie wiem dlaczego jeszcze raz wkleiło zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Teraz o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi