Jump to content

Opel Blitz 1/35

adam215
 Share

Recommended Posts

Jeżeli plandekę widzisz jako szmaty, trudno.

Chodzi raczej o to, ze plandeka na pace wyglada jak plastelina i swieci sie jak psu wiadomo co... jest po prostu kiepsko pomalowana. Gdyby wygladala tak jak oslona na masce caly model bylby super.

,,A co on taki czarny'' nie jest czarny, panzergrau to nie jest kolor jasno szaro niebieski.

,,Chodzi raczej o to, ze plandeka na pace wyglada jak plastelina i swieci'' Nie każda plandeka jest szmaciana, są plandeki i pokrowce gumowane, pomalowana jest tak specjalnie.

Widzę, że kolega zażarcie broni swojego dzieła, trochę pokory.

Model jest słaby, szkoda było tych dodatków.

Pzdr

Bo ja wiem; widać adam215 chciał oddać wiarygodnie że taile na pace są przykryte plandeką a nie dużą szmatą, ale wizualnie faktycznie jest za bardzo błyszcząca i sprawia wrażenie nienaturalnej, to co mi sie podoba to koła brudzenie zarówno opon jak i felg, burty są zrobione moim zdaniem bardzo fajnie i kurz wygląda naturalnie - tutaj bym się nie czepiał, podoba mi się 'oprawa materiałowa' maski i osłony chłodnicy tutaj moim zdanie jest bardziej naturalnie, to co psuje model to wykończenia wokół przeszkleń, ponieważ jestem początkujący w branży pojazdów kołowych nie będę kontrował opinii kolegi Seba i nie mam wiedzy aby wdawać się w dyskusje ale moim zdaniem obserwatora model nie jest słaby, jeśli mój pierwszy pojazd kołowy wyjdzie mi w ten sposób będę zadowolony.

nie obrażaj się ,że napisałem o szmacie.

rozumiemy ,że są różne materialy plandek ale wygląda to bardzo nienaturalnie. Zapewne matowa i po lekkim przetarciu suchym pędzlem wygladałaby dużo lepiej.

Po prostu niweluje cały efekt bardzo udanego modelu.Dobrze pomalowanego,przybrudzonego itp.

zaś sama plandeka jeśli byłaby zainpregnowana gumą byłaby zapewne grubsza powodując ,że nie mogłaby tak wyraźne zarysowywać ksztaltów np beczek czy napisów na niej.

Moim zdanie teraz bardzo fajnie to wygląda - od tego chyba jest forum; myślę że należałoby podarować sobie docinki, w historii tej witryny skończyło się to w kilku przypadkach wybuchem ciętej dyskusji i odejściem kilku dobrych modelarzy a tym wierzcie mi nikomu z nas nie powinno zależeć.