Marek Ziętek Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Jak zrobiłeś to mocne to wystarczy godzina tylko że może cały model powyginać od temperatury bo to plastik ,musi to być letniej wodzie rozpuszczane na słoik litrowy to dwie łyzki duże ,bo jak kret wejdzie w reakcje z wodą to podniesie temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Ja to mam w płynie do szyb kominkowych już roztwór , nie granulki. Mam ostatnie pytanie- Czy jeszcze raz dawać podkład? Bo farba pięknie schodzi ,ale podkład twardo trzyma , nie tknięty. Jednak musze podkładować. Operacja udana , pacjent lekko rozczłonkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Tak więc witam ponownie . Tygrys pomalowany od nowa , kamuflaż wyszedł fajnie odkurz jest , ale nie tak strasznie jak wcześniej . Błąd z farbami nie tkwił tylko w nich , używałem brudnych pojemników do mieszani farb , no cóż nie umiem dbać o sprzęt , taki mam charakter , ale człowiek uczy się na błędach. Wracając do modeli kubełka też udało mi się pomalować , oba modele jednak potrzebują paru poprawek . Ten projekt mam nadzieje skończyć jak najszybciej ,a potem zabieram się inne projekty i docelowo obieram kurs na Normandię.. Koniec gadania teraz zdjęcia: Jest to mój ostatni wpis przed 2-tygodniowym wyjazdem nad morze . Aloha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Ten odkurz trochę psuje całość. Nie lepiej było zamaskować, zamiast malować z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Dzisiaj same zdjęcia . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam! Tak więc zacząłem brudżing przy użyciu : ziemi ,sody ,wody i wikolu i izopropanolu - przy tym ostatnim jest mały problem bo po nasączeniu powierzchni modelu owym alkoholem powierzchnia staje się pomarszczona , a jak alkohol wyparuje to większość zmarszczek znika - ktoś potrafi to wyjaśnić? Tak więc śnieg i błotko ;) Tradycyjnie łuski . Do następnego razu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Tradycyjnie łuski, a na łączeniu prawej strony wieży z jej przodem piękna nadlewka, a z drugiej szczelina. Wybacz, ale nie wygląda to za ładnie, bo dopracowałeś szczegóły, a zapomniałeś o podstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Tradycyjnie łuski, a na łączeniu prawej strony wieży z jej przodem piękna nadlewka, a z drugiej szczelina. Wybacz, ale nie wygląda to za ładnie, bo dopracowałeś szczegóły, a zapomniałeś o podstawie. Poprawię te łączenia , dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 tak, te zielone obicia nie są fajne. Pod zielonym i tak był piaskowy(zdaje się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 tak, te zielone obicia nie są fajne. Pod zielonym i tak był piaskowy(zdaje się) Nie robiłem zielonych obić . Wszystkie obicia maja przejście do piaskowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi