Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Robiąc samoloty, a w sumie uzbrojenie do nich, zawsze miałem problem z trzymaniem ich do malowania. Przymocowane do rakiet czy bomb patyczki, wtykałem zazwyczaj w styropian lub kawałek styroduru tak jak tu: Niestety ani to ładne ani do końca praktyczne, bo po jakimś czasie styropian się kruszył i czasami świeżo pomalowany element się wywracał i brudził. Potrzebowałem czegoś innego i niedawno wpadłem na pomysł a dzisiaj go zrealizowałem. Kawałek płyty sosnowej 18mm przyciąłem i ponawiercałem: Deseczka o wymiarach 300mm na 100mm, ścięta na bokach i 120 otworów fi 3mm w 6 rzędach po 20 sztuk. Cytuj
Christophorus21 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak mówi starochińskie przysłowie "Potrzeba matką wynalazku..." Fajny patent i chyba też go wykorzystam Cytuj
cooper69 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 To ja zaprezentuję wczoraj wyprodukowany inny "patent" podpatrzony na brytyjskim forum potrzeba tylko tektury falistej, nożyka, linijki i kleju (np. Wikol) Jak widać otworków jest tyle, że mamy swobodę umieszczania patyczków z drobnymi elementami np. do malowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi