Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Robiąc samoloty, a w sumie uzbrojenie do nich, zawsze miałem problem z trzymaniem ich do malowania. Przymocowane do rakiet czy bomb patyczki, wtykałem zazwyczaj w styropian lub kawałek styroduru tak jak tu: Niestety ani to ładne ani do końca praktyczne, bo po jakimś czasie styropian się kruszył i czasami świeżo pomalowany element się wywracał i brudził. Potrzebowałem czegoś innego i niedawno wpadłem na pomysł a dzisiaj go zrealizowałem. Kawałek płyty sosnowej 18mm przyciąłem i ponawiercałem: Deseczka o wymiarach 300mm na 100mm, ścięta na bokach i 120 otworów fi 3mm w 6 rzędach po 20 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak mówi starochińskie przysłowie "Potrzeba matką wynalazku..." Fajny patent i chyba też go wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Mega pomysł, muszę coś takiego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 To ja zaprezentuję wczoraj wyprodukowany inny "patent" podpatrzony na brytyjskim forum potrzeba tylko tektury falistej, nożyka, linijki i kleju (np. Wikol) Jak widać otworków jest tyle, że mamy swobodę umieszczania patyczków z drobnymi elementami np. do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi