Skocz do zawartości

[W I P] Trabant 601 universal Revell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kolejny projekt, Trabant 601 universal. Pomysł na niego - lakier candy, biały dach, silnik stock ale zdetalizowany i w customowym malowaniu,

solidna gleba, na dachu walizki lub box, dwukolorwa tapicerka.

Miały być szerokie nadkola, ale niestety nie wyglądały tutaj zbyt dobrze, zostały zerwane

20150420_182323_zpsip7dbdxf.jpg

20150421_182719_zpsgzvhsv2p.jpg

trabant_zpsikgt8zg8.jpg

Napisano

A zdziwię Cię, to własna produkcja Czarny na to srebrny na to transparentny czetwony Wszystko z tamki, szkoda ze nie mozna pokazac na zywo jak sie zachowuje troche pomaranczowy troche brazowy troche czerwony

Napisano

Klar położony, na końcu będzie woskowanie ale z efektu jestem i zadowolony. Przerobiłem pasy zrobiłem takie same jak plastikowe w zestawie ale z materiału z metalowymi elementami. Klapa też gotowa, niestety fabrycznie nie było jednego zawiasu jakby nie został odlany wykombinuję coś na końcu z drutu

20150429_202420_zpsvgeocdhl.jpg 20150429_202147_zps0wblhzul.jpg 20150429_202135_zpssbmnpjjn.jpg 20150429_195444_zpsyptq3tel.jpg 20150429_202018_zps26d4coc3.jpg

Napisano

Dzięki, co do kół mam najgorszą rozkminę. Zastanawiam sie czy nie wyciac rotorow i wstawic w to miejsce pełny wzór z wycietym dolarem- takie delikatne bling, bo chrom w stali dosc powszechne chcialbym cos innego fajnego

Napisano

Przesympatyczny Trampek

Gratulacje

Tylko ta czapeczka jakoś dziwnie siedzi na nim

Może to wina fotek ?

Szkoda, że takie fajne autko i ma długi. Kredyt pod niego wziąłeś ?

Napisano

Wczoraj siedziałem tak długo aż skończyłem, okazało się, że trampek potrzebował jeszcze 5h. Teraz już najdrobniejsza kosmetyka + woskowanie, ale i bez tego się dobrze świeci.

Uszczelki poprawione, flock ma za duże kawałki na małą piłkę więc tak zostaje.

Opowiem co nieco o wczorajszych perypetiach [:D] Pierwszy raz robiłem spas, okazało się, że muszę zajebiście zwężyć koła, które ścierałem w nieskończoność na 2 pilnikach kosmetycznych.

Tył wszedł elegancko, założyłem przód, położyłem tramposza na glebę i... siedział na wydechu i wachaczach, było too low [:P] Więc musiałem wyciąć wydech i zrobić customowy z tego co miałem.

Podgrzałem styren i wyszło spoko, pociąłem zawiechę wkleiłem wachacze pod innym kątem i osiadł jak ta lala [:)] Później zabawa w łamliwe teleskopy klapy, położenie modelu bokiem na brudnej szmatce więc i polerka..aż się udało. Z tyłu siedzi "pasażer".

Wrzucam to jeszcze w WIPie, bo jak się ogarnę to pojadę z nim na plener. Pozdro!

wydech w trakcie prac:

IMG_0053_zpsbc0coqyt.jpg

Auto lewitujące w powietrzu:

IMG_0051_zps4rz89m8c.jpg

No i sesyjka:

IMG_0073_zpspzzqosfm.jpg

IMG_0071_zps3rof5ve8.jpg

IMG_0069_zpsrkylylo0.jpg

IMG_0067_zpsxkgvlicn.jpg

IMG_0066_zpsejjumohd.jpg

IMG_0065_zpshgxep4cs.jpg

IMG_0064_zpsjdjiizwa.jpg

IMG_0063_zpstjimvmfo.jpg

IMG_0061_zpscqbke4yn.jpg

IMG_0060_zps4s6mnn8i.jpg

IMG_0058_zpsi9b6wea2.jpg

IMG_0057_zpsikm5zmjn.jpg

IMG_0056_zpsrcbrdlgx.jpg

IMG_0054_zps4nnvfw9f.jpg

Napisano

Przyznam się, że na początku byłem sceptykiem Twojego pomysłu, ale widzę, że wyszedł super trabancik.

Jakbyś domalował 2 pasy na masce i dachu to byłby Trabant WRC.

Napisano

Marak cieszę się, akurat do tego auta oprócz felg miałem wizję na wszystko i do końca w nią wierzyłem. Miało być jeszcze CB radio we wnęce pasażera, ale już nie zdąże

Cooper kostki zrobiłem z miliputa, ale już drugi raz po dwóch dniach jest jeszcze miękki i chyba odpuszczę, a cd heh musiałoby nieźle wyglądać. Wystawiam model w sobotę na festiwalu więc musiałem wybrać rzeczy ważne i ważniejsze

Napisano
Myślę, że spokojnie - 6,5 mm.

O takim rozmiarze znalazłem na podłodze - córka używa do zabaw

Minimalnie za duże , płyta ma 120 mm średnicy dzieląc przez 24 daję 5mm Trabant fajnie wyszedł a misiek z tyłu powala Zdradzisz jak go wykonałeś?