smoker Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Sherman idzie do kąpieli a bardzo mi się nie chce tego robić teraz, więc sklejam takie auto. Zestaw jest całkiem fajny tylko strasznie delikatny plastik i łatwo uszkodzić części przy obrabianiu i wycinaniu, poza tym nie wiem jak rozplanować malowanie żeby wszędzie dojść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 A co to za wersja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted April 25, 2015 Author Share Posted April 25, 2015 Typ 2,5-32 (1,5to) ,tak na pudle napisali, ja się nie znam więc tylko tyle wiem :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Jak będziesz go malował? Robię pierwsze przymiarki na opla blitz z italeri +eduard (malowanie panzergrau) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 A co to za wersja ? Krótki opis: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/icm/kit_icm_35401.shtml + https://translate.google.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Malować będę na panzergrau, w dunkelgelb mam cały stos modeli do pomalowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Długo nic nie wklejałem bo nie było kiedy zdjęć zrobić, sklejone wszystko już i zmalowane, kolejny etap to oleje, na pace zrobiłem zdrapki i pierwszy raz jestem zadowolony z efektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grazzi Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 No toś zrobił skok technologiczny Autko bardzo ładnie wygląda, jakby już był gotowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 deski bym bardziej podkreślił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Tak to wygląda po biedronce, poza tym skończyłem malować narzędzia, małe nieszczęście się stało, jak wklejałem prawą szybę w drzwiach chyba klej się pod taśmę dostał bo wyżarł trochę plastiku. Pędzelek, nie bardzo wiem jak te deski mam podkreślić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Zestaw jest całkiem fajny tylko strasznie delikatny plastik i łatwo uszkodzić części przy obrabianiu i wycinaniu, poza tym nie wiem jak rozplanować malowanie żeby wszędzie dojść. Tak, w moim LKW też kilka mi się połamało. Jaka to farba? Jakiego lakieru używasz przed washem? Narzędzia bardzo realistycznie Ci wyszły. Widzę, że kalki masz nałożone - zestawowe? Pytam, bo w moim zestawie ICM nie nadawały się do niczego. Rozpadły się literka po literce. Pozdrawiam, Marcin. EDIT: Szybę może odklej i przytnij, żeby wyglądała na opuszczoną. Do klejenia używaj Contacta Clear, ew. ClearFixa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Kalki dopiero drugie mi się udało nałożyć, faktycznie rozpadają się w rękach, farba to tamiya panzergrau rozjaśniana białą, lakier to sido ale jakoś nie mogę się do niego przekonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 lakier to sido ale jakoś nie mogę się do niego przekonać. Powierzchnia tłusta, lekko chropowata i wash słabo płynie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 No, dużo warstw trzeba nałożyć żeby odpowiedni połysk był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 pół godziny szukałem zbliżeń opla w google i nic nie znalazłem. Jeśli masz jakieś to wstaw. Chodziło mi o taką zdrapkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts