smoker Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Sherman idzie do kąpieli a bardzo mi się nie chce tego robić teraz, więc sklejam takie auto. Zestaw jest całkiem fajny tylko strasznie delikatny plastik i łatwo uszkodzić części przy obrabianiu i wycinaniu, poza tym nie wiem jak rozplanować malowanie żeby wszędzie dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 A co to za wersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Typ 2,5-32 (1,5to) ,tak na pudle napisali, ja się nie znam więc tylko tyle wiem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Jak będziesz go malował? Robię pierwsze przymiarki na opla blitz z italeri +eduard (malowanie panzergrau) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 A co to za wersja ? Krótki opis: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/icm/kit_icm_35401.shtml + https://translate.google.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Malować będę na panzergrau, w dunkelgelb mam cały stos modeli do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 Długo nic nie wklejałem bo nie było kiedy zdjęć zrobić, sklejone wszystko już i zmalowane, kolejny etap to oleje, na pace zrobiłem zdrapki i pierwszy raz jestem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 No toś zrobił skok technologiczny Autko bardzo ładnie wygląda, jakby już był gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 deski bym bardziej podkreślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Tak to wygląda po biedronce, poza tym skończyłem malować narzędzia, małe nieszczęście się stało, jak wklejałem prawą szybę w drzwiach chyba klej się pod taśmę dostał bo wyżarł trochę plastiku. Pędzelek, nie bardzo wiem jak te deski mam podkreślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Zestaw jest całkiem fajny tylko strasznie delikatny plastik i łatwo uszkodzić części przy obrabianiu i wycinaniu, poza tym nie wiem jak rozplanować malowanie żeby wszędzie dojść. Tak, w moim LKW też kilka mi się połamało. Jaka to farba? Jakiego lakieru używasz przed washem? Narzędzia bardzo realistycznie Ci wyszły. Widzę, że kalki masz nałożone - zestawowe? Pytam, bo w moim zestawie ICM nie nadawały się do niczego. Rozpadły się literka po literce. Pozdrawiam, Marcin. EDIT: Szybę może odklej i przytnij, żeby wyglądała na opuszczoną. Do klejenia używaj Contacta Clear, ew. ClearFixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Kalki dopiero drugie mi się udało nałożyć, faktycznie rozpadają się w rękach, farba to tamiya panzergrau rozjaśniana białą, lakier to sido ale jakoś nie mogę się do niego przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 lakier to sido ale jakoś nie mogę się do niego przekonać. Powierzchnia tłusta, lekko chropowata i wash słabo płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 No, dużo warstw trzeba nałożyć żeby odpowiedni połysk był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 pół godziny szukałem zbliżeń opla w google i nic nie znalazłem. Jeśli masz jakieś to wstaw. Chodziło mi o taką zdrapkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi