artellos Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Ładny... błyszczy się, anteny do d..., załogi stugow nosiły szare a nie czarne mundury (szare - artyleria). Pomimo iz model jest g...niany to można z niego coś wyciągnąć, sorry pojechałeś po najmniejszej linii oporu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Na pociechę można tylko dodać, że bardzo niewiele StuGów IV było na wyposażeniu artylerii i przyjąć, że ten akurat należał do Panzertruppen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artellos Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 Można wiedzieć, co można jeszcze wyciągnąć z niego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Pigmenty zastosować. A w ogóle on ma lakier matowy bo błyszczy się jak nie powiem co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artellos Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 Malowany był Humbrol-Satin Cote. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Rozumiem, że model zrobiony jest prosto z pudła. Podoba mi się poza antenami i przydałoby się zmatowienie modelu, o tych sprawach wspomniał Kolega Marcin1970. Poza tym, wg mnie, trochę chyba nie dotarty wash, koła napędowe od wewnątrz są niedomalowane, ale ciężko z załączonych zdjęć stwierdzić to na 100%. Można wiedzieć, co można jeszcze wyciągnąć z niego? Tak się składa, że lepię ten model także ( mi zajmuje to już trochę czasu, z powodu jego braku a czasem chęci ). Staram się sporo rzeczy poprawić, oczywiście nie mam zamiaru być tu jakąkolwiek wyrocznią i guru, ale ten model można zrobić na kilka wersji. Ja przyjąłem przejściową z wczesnej na późną, stąd sporo przeróbek, które opisuję w warsztacie: viewtopic.php?f=87&t=38880&p=585676#p585676 W warsztacie jeszcze nie ma, ale zmieniam mu gąsienice na ogniwkowe Dragona i kilka innych drobiazgów. Jak widzę, Ty przyjąłeś wersję wczesną. Pierwsza, podstawowa rzecz, to wymaga ona wykonania zimmeritu. Kolejna rzecz, to przykładowo za grube schurzeny i inne drobiazgi. Generalnie ten model jest bardzo uproszczony ( nawet nie wnikam w wymiary ). Ale za tą cenę, czego wymagać?. Dobrze się składa, daje możliwość doskonalenia umiejętności i jest generalnie frajda . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts