Skocz do zawartości

pokład drewniany waloryzacja

sklejacz68

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie o rade do doświadczonych, chciałbym wykorzystac pokład drewniany do waloryzacji, nie wiem jednak jaki klej bedzie najodpowiedniejszy zeby przykleić go do plastiku, nie agresywny, mam pokład artwox

bede wdzieczny za oswiecenie w temacie

dzieki toltos za podpowiedź, rzeczywiście, a ja zamiast rozpakowac głowiłem sie jakim klejem to połaczyc zeby nie weszło w reakcje, o piatej rano rozpakowałem pudełko zeby sprawdzic czy to naklejka, skoro znasz temat może podpowiesz jeszcze czy ten mechanizm dotyczy wszystkich pokładów i jak jakościowo maja sie pokłady Artwox do firmy Pontos

raczej wszystkie komercyjnie dostępne na rynku pkłady drewniane mają podłoże z klejem.

Jeśli jednak potrzebujesz posadzić pokład drewniany, który nie ma kleju proponowałbym przykleić go wstępnie na dużych powierzchniach na klej PVA (wikol) i po wyschnięciu obrzeża oraz otwory podlać rzadkim CA. Klejąc tak masz szansę korekty zanim PVA zwiąże.

posiadam ten oto pokład http://www.ebay.ie/itm/171389406605?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

i teraz pada pytanie czym wicinać te mikroskopijne wzory ?nożykiem ze skalpelem?niestety nie posiada on zadnej instrukcji i niewiem do końca które elementy usunąć z pokładu plastikowego częściowo można sie domyślac bo dodane są fototraeionki ale co z resztą.czy usunąć wszystko i kleić bez wycinania w nim otworów na drewno czy też bawić sie w dziurawienie pokładu żeby plastikowe elemęty wystawały?chodzi mi o te najmniejsze bo wiadomo ze nie usune dużych niezbędnych.

wycinać ostrym nożykiem.

na pytanie które wycinać, a które nie musisz odpowiedzieć sobie sam...

to zależy jaką waloryzację planujesz i co zostawisz na pokładzie z wypraski a co wymienisz.

Przeanalizuj dobrze plastikowy pokład i będziesz wiedział co chcesz zastąpić ....

powodzenia!

A ja mam małą prośbę do kolegów: o zachowanie zasad pisowni. Nie mówię o polskich znakach, ale rozpoczynanie zdania dużą literą, jak również szlachetna sztuka posługiwania się znakami interpunkcyjnymi, szczególnie "przecinkiem" oraz "kropką", będą mile widziane. Niewątpliwie będzie miało to ogromny wpływ na zrozumienie pisanego tekstu, jak również na przyjemność płynącą z czytania waszych postów, przez wszystkich tutaj zgromadzonych

Wracając do tematu pokładów naklejanych. Panowie, czy są one wam niezbędne? Pomijam fakt, ze jest to duże udogodnienie dla nas wszystkich. Jest to zabieg marketingowy producentów, który "rozleniwia" sklejaczy i nastaje na nasze portfele, przecież do najtańszych te "naklejki" nie należą Zaznaczam, iż tłumaczenie się brakiem odpowiedniego warsztatu mija się z celem, gdyż nie ćwicząc nigdy się go nie nabędzie