erolo2000 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Witam Kolegów Kolejny ulepek gotowy. Tym razem w "Polskich" Maczkowych barwach. Generalnie merytorycznie wtopa . Bojowo był używany Mk. III , tu mamy Mk. II (używany treningowo w innych oznaczeniach - za późno doczytałem temat ). Wybaczcie za pomyłkę , następnym razem będzie już historycznie i merytorycznie OK Po podstawowym malowaniu (pędzle) + kalki : Gotowy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Na takim schemacie się wzorowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Bardzo fajny pojazd ! Mozna by go było bardziej zjechac, ale i tak wyglada fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Zabrałeś na warsztat bardzo stary wyrób Hasegawy, co prawda pojazd bardzo fajny. Nie ma on zbyt wiele szczęścia w modelach małej skali, bo poza wspomnianą Hasą jest jeszcze Matchbox w 1/76 i powiedział bym że chyba lepszy. Model ma swoje wady i uproszczenia, których niestety nie poprawiałeś i nie uzupełniałeś. Jest sporo materiału zdjęciowego pojazdów z epoki. Szkoda bo mogła wyjść naprawdę jaje fajna replika. A tak mamy sympatycznego modelika, tyle że w polskim oznakowaniu za co brawo. Kolor mi też do końca nie pasuje, choć tu może być przekłamanie, bo to foto. Ziomalu czas by wyjść na wyższy poziom... aerograf i waloryzacja o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 No tak...jeśli chodzi o te dodatki co do koloru sam nie wiem czy w realu jest "merytoryczny" ciężko stwierdzić . W przyszłości będę używał ciemniejszego oliwkowego w "Maczkowcach" muszę go dopracować . Ten model to w sumie przypadkowo powstał , no nie mogłem się już doczekać wejścia w Polaków a znalazłem w stosie pudełek tą Hasegawę kupioną w przypływie szału zakupowego na allegro w dobrej cenie , ale brytyjska opcja mi ni jak nie leżała na maxa . Zostało mi jeszcze tylko 3 germańców do zrobienia i startuje wreszcie z nowym tematem Polscy Pancerniacy 1939-1945 na wszystkich frontach II Wś łącznie z Powstaniem Warszawskim . taki temat .Jest miejsce na pólce na ni mniej ni więcej jak tylko 30 sztuk no to żal by było pominąć taki temat . Co do aerografu to jednak nie skorzystam choć słyszałem ,że to niezła rzecz jest ;). Jakoś w pęd zle wrosłem i tak już zostanie Mistrzowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Nie chciałem urazić, robisz coraz fajniejsze repliki. Chciałem jedynie pokazać jakąś z dróg modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Spoko oko , nie odebrałem tak tego , a nawet gdyby .No Na początku dostawałem niezłą szkołe od Was - broniłem się ,ale brałem rady do serca , staram się już nie odwalać maniamy - generalnie mistrzem to chyba nie będę w temacie tak czy siak - pogodzilem się z tym . Co do malowanie Staram się mocno rozwadniać farby którymi maluję ,żeby nie było efektu grubej warstwy - myślę ,że spoko nawet wychodzi .Pozdro Krakusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Co do planów związanych z polskimi pojazdami to zacny plan. Służę pomocą jak by co w projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Znam już twoją technikę i dlatego napiszę że mi się podoba. Można by jedynie jeszcze trochę kurzu dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Ja zacząłem używać aerografu dopiero ze 3 lata temu, kiedyś pędzlowałem wszystkie modele, które teraz przerabiam. Nie zamieniłbym się teraz, bo oko i ręka nie tak sprawne jak kiedyś. Kolor coś mało oliwkowy jak dla mnie i troszkę bym go przykurzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Odnośnie aero - jest lepsiejszy to jasne . Co do tego koloru to w realu jest bardziej oliwkowy, wogóle słabo te fotki wyszły - wrzucę jakąś extra przy dobrym świetle . Będę kolor dopracowywać przed wykonywaniem kolejnych "Maczków", ale najpierw i tak mnie czeka z Polaków : Wrzesień 1939, WP u Stalina a dopiero później Front Zachodni - pewnie go w 2017roku dopiero zacznę Waszmościowie . Muszę Wam powiedzieć ,że cieszę się z końca przygody z germańcami bo już mi bokiem wychodzą 90 modeli ich w sumie stworzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi