Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Niestety, ale poważny błędzik: masz źle założone koła tylnego zawieszenia. Powinieneś zamienić ze sobą pierwsze z lewej z drugim z prawej Wiem wiem sam zauważyłem to ogladajac zdjęcia ale dzięki Naszczęscie koła nie sa przyklejone Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 A to juz wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Dzis zajałem się w pierwszej kolejnosci zamiana kół, teraz już wszystkie sa ustawione zgodnie z kierunkiem jazdy. Jesli chodzi o podstawkę, posmarowałem ja cienka warstwa wikolu (nie cała) i przysypałem najpierw drobnymi kamyczkami a następnie drobnym piaskiem. Kiedy klej trochę podsechł znów gdzieniegdzie posmarowałem nim i przykleiłem trawę elektrostatyczna. A następnie troszkę patyczków. Jesli chodzi o obramowanie dioramki, wykonałem je z tasmy papierowej (na dole) i drobnych kamyczków (wzniesienia). to chyba najprostsze rozwišzanie jakie mi do głowy przyszło. Tasmę i kamyczki pomalowałem następnie na czarno. Przy modelu prawie w ogóle dzis nie grzebałem, poza kołami oczywiscie. Podstrawka po posmarowaniu wikolem i przyklejeniu kamyczków. No i po przyklejeniu reszty elementów No i oczywiscie model na podstawce, która jak widać jest już pomalowana. Podstawka jest taka biała dlatego, iż klej nie do końca wysechł, a sam piasek też jest bardzo jasny. Trawa też jest prosto z opakowania więc wyglšda narazie niezbyt, ale to wszystko jeszcze będzie malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Przydały by się jakieś krzaki albo trochę trawki ale tak to OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 hmm... masz rację, też o tym myslałem. Może jakies drzewo? Mam nawet jedno takie ładne, ale nie wiem czy się zmiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 No i jak? Według mnie zrobiła się żywsza, ciekawsza nocie?? A wy co o tym sadzicie?? Dzięki adi111 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 wYGLĄDA TERAZ CIEKAWIE!! A drzewo zrobiłeś sam.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Guliwer w Gradzie najechał księstwo Liliputów Drzewko ładne, orzywiło to i owo , ale chyba jest nie do skali- jest takie nienaturalnie małe... nawet jeśli młode, to tak młode drzewa raczej nie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 wYGLĄDA TERAZ CIEKAWIE!!A drzewo zrobiłe sam.? Kupione, miałem na składzie Drzewko ładne, orzywiło to i owo , ale chyba jest nie do skali- jest takie nienaturalnie małe... nawet jeli młode, to tak młode drzewa raczej nie wyglšdajš No niekoniecznie, drzewa przecież nie rosna według okreslonego schematu conie?? Jak niby twoim zdaniem wyglada młode drzewo? Według mnie, twoja uwaga jest trochę bezsensowna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Houston, we have a problem!! Po pomalowaniu modelu lakierem matowym H-49 model nie wiem dlaczego wydaje się błyszczacy A przecież miał być matowy Czym to może być spowodowane? Tak to własnie wyglšda... - masakrycznie A oto podstawka, jedyne czego (jak mi się przynajmniej wydaje) nie zepsułem Co radzicie zrobić z tym błyszczacym się lakierem matowym?? Może był zle rozmieszany, albo... sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 A przecież miał być matowy Czym to może być spowodowane? Dupnością lakierów Humbrola? Kup Model Mastera w szklanym, kwadratowym słoiczku, taki mat, że aż nierealny, większość modelarzy do niego dodaje trochę satyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Nie odpowiednio rozcieńczyłeś ten lakier i dlatego masz takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Nie odpowiednio rozcieńczyłeś ten lakier i dlatego masz takie efekty. Czy ja wiem? było może jakies 2:1 Wydaje mi się, że Tomek Hejmo ma rację, jutro wybieram sie po nowy lakier A błyszczšcy matowy przyda się do samolotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 A ile kosztuje ten lakier modela master Tomku Hejmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Gdzieś koło 10 zł. Majorek, jak słyszę metaforę "matowy lakier Humbrola" to mi się płakać chce ze śmiechu. Mam dwa w domu, i ani rozcieńczone, ani prosto ze słoiczka nie chcą być matowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi