divv Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Witam wszystkich! Model skończony już ze 2 miesiące temu, luźno wzorowany na różnych zdjęciach z konfliktu na Ukrainie. Wykonanie prosto z pudła, kilka blaszek własnej roboty, troszkę drucików i duuuuużo zabawy. Zapraszam do oglądania! Oryginał: Model oraz w tle druga inspiracja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltoman Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 znakomita robota i uznanie za korzystanie z najnowszych inspiracji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Sama przyjemnosc z ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Ladny model i bardzo udane tyranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Bardzo fajnie się patrzy na modele robione ze zdjęć, które dopiero co pokazywały się w wiadomościach bardzo ciekawa praca, fajnie pomalowany i klimatyczny wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Bardzo fajnie zrobiony model! Podziwiam! Razi tylko lina... Czemuż ona jest w kolorze miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Serdecznie dziękuję za wszystkie opinie! Co do liny, to miała wyglądać jak lekko zardzewiała. Przetrę ją dzisiaj pigmentem Dark Steel z Vallejo i ołówkiem, zrobię zdjęcia i podepnę tutaj. Na szczęście lina nie jest przyklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Lina może być brudna, ale nie tak zardzewiała jak w Twoim modelu Zobacz jak lina wygląda na poligonowym czołgu po ostrych jazdach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 OK, zrobię poprawkę. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Naprawdę ładnie wygląda. Jak oceniasz jakość tego zestawu? Sporo szpachli trzeba było użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Naprawdę ładnie wygląda. Dzięki! Jak oceniasz jakość tego zestawu? Sporo szpachli trzeba było użyć? Zestaw jest ogólnie taki sobie - szału nie ma. Sporo szpachlówki dwuskładnikowej Wamodu poszło na uszczelnienie łączenia wanna-płyta górna. Mnóstwo jest piłowania przesunięć formy, szczególnie na kołach. Wydaje mi się, że kostek ERA jest za mało. Nie jestem ekspertem od T-72, ale na podstawie zdjęć doszedłem do wniosku, że model jest wystarczająco dobrze odwzorowany i mogę uniknąć waloryzacji. Pierwszy raz właściwie robiłem model prosto z pudła, po walce z blachami w kilku poprzednich pracach. Praca nad nim była czystą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 I o to chodzi - czysta przyjemnośc sklejenia z pudła! Właśnie w ten sposób będę robił tamiyowskiego Leoparda 2A5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi