oltrans Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Witam dziś skończyłem pracę nad naczepą do przewozu rur.Pomysł wziął się z programu autostrada przez piekło często były tam pokazywane takie maszyny.Jako iż miałem odpowiedni ciągnik do takiej naczepy postanowiłem ją wykonać od podstaw,tylko opony nie były moje.Jest to pierwsza moja naczepa,ma ona ok metr długości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Fajny modelik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 świetny pomysł i realizacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Ale rurki kolego popraw, bo psują odbiór. Na ostatnim zdjęciu widać zadziory po rezaniu. Wyrównaj je. Pole do popisu duże, kolor rdzawo brązowy, pigmentami pobrudzić, nadać fakturę można także. Zrób to, a zobaczysz, że się opłaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcyzik Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 kolor rdzawobrązowy to kiepski pomysł, nie ma tak dużych rur stalowych o tak grubych ściankach, jezeli rura ma być grubościenna pokrywa się ją betonem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 kolor rdzawobrązowy to kiepski pomysł, nie ma tak dużych rur stalowych o tak grubych ściankach, jezeli rura ma być grubościenna pokrywa się ją betonem Zawsze można dać cieńszą rurkę, co za problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Z cienką rurką będzie problem bo w sklepie takowych nie widziałem,lecz wymyśliłem inne rozwiązanie polegające na wykonaniu zaślepek.Dziś rurki idą do malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Rury rurami, ale ostatnie zdjęcie bezlitośnie wyciąga niedoróbki: - białe okrągłe (światła?) nie oszlifowane wokół, z pozostawionymi resztkami dolewowymi - jeśli dobrze wnioskuję, że to światła, to przydałby się im jakiś podkład np srebrny - czerwone okrągłe różnej wielkości - koła z prawej strony skrzywione względem siebie Jak na tę skalę (bo domyślam się to jakaś większa niż 1:72) to błędów za dużo, choć myślę są do poprawienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Wiem jest kilka niedoróbek lecz będe starał się je sukcesywnie poprawiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts