Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Witam Wziąłem na swój warsztat ten oto modelik Italerki. Jakość jak to ex-ESCI, ilość błędów też. Bonusowo dostajemy nadwozie od Panzer IV wraz z kompletną wieżą. Mam zamiar wykorzystać wieze w bunkrze (nie znalazłem informacji czy od wieze od Panzer IV były wykorzystywane w tej roli, więc przyjmijmy że może to być projekt SF), kawałek terenu na którym rzeczony bunkier będzie się znajdował oraz, z projektowanego zakupu, Pak40 od Italerki w tej samej skali. Ma być to swego rodzaju linia obronna, punkt umocniony ze wsparciem Brummbara. Przewidywany czas zdarzenia - zima 1944/45. Cały ten zestaw i tak wykorzystam w trochę innym celu później - tzn. do wargamingu (Alzo Zero, Operation World War 2). A oto inbox Brummbara: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Obserwuje tą relacje. Lubie 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Fajne, fajne..Też z chęcią popatrzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 W jakim będzie malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Rozwazam jednolite dunkelgelb albo dunkelgelb z olivegrun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Z wieżą do tej czwórki możesz wykombinować siakiś fajny modelik wagonu pancernego do pociągu... Właśnie tam często je stosowano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Też o tym myślałem, ale ponieważ ta wieża jest tak fatalnie niedokładna (właściwie to mieszanka wersji F2,G,H) to tylko na bunkier sie przyda - tam mogli sie tak bawić ;) Poza tym w większości widziałem wagony pancerne ale z wieżą z działem L/24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 ....Chciałbym go w 1:35 Nie przepadam za 72 ale będe obserwować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 A ja tam 1/72 lubie. Czasem sam coś w niej dłubne, ot tak relaksacyjnie. Będę bacznie obserwował relację, gdyż przymierzałem się do tego modelu, i kto wie, może za jakiś czas się za niego wezmę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 A tu work in progress: Jak widać (albo i nie) bez pewnej ilości szpachli sie nie obejdzie na laczeniach kadlubu. Widac pewna roznice jakosci miedzy czesciami od Panzer IV a dodatkowa ramka od Sturmpanzera. Malowanie planuje jednak jednolity dunkelgelb. Zimmeritu nie bedzie. Do projektu dokupilem zestaw Pak 40 with servants z Italeri, 2 dzialka 12 obslugi w zestawie Jak bede w domu zrobie inboxa. Ps -dopiero teraz widze ze za duze ISO daje w zdjeciach, bede musial pozmieniac to i owo bo ktos mi aparatem sie bawil ;] A oto obiecany inbox Pak-ów : Nie piszemy swoich postów jeden pod drugim - zawsze można skorzystać z opcji "Zmień" sokol - mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi