Jump to content

Scania?! ale nie wiem co z tego wyjdzie.

Irek-M1
 Share

Recommended Posts

Witam rozpoczynam nowy wątek. Model tej scanii powstaje z dwóch innych modeli, które stały u mnie na półce co dobitnie widać na nieoczyszczonej jeszcze masce. Na ten moment połączyłem dwie ramy, z dwóch kabin zrobiłem jedną. Czeka ona na zrobienie wyższego dachu oraz skrzyń wokół. Na ten moment istnieje tlko imitacja boku. Mam jeszcze jedną prośbę szukam ciekawego malowania na ten model.

Nowezdjecia1018.jpg

Nowezdjecia1019.jpg

no no Scania narazie LAdnie sie prezentuje do tego jakas naczepka Euro i bedzie gitara , a i jeszcze jedno rama jest od Wreced ?? i z kad miales takie fajne owiewki tylne ta niebieska i przedluzenie kabiny , Pozdrawiam

no no Scania narazie LAdnie sie prezentuje do tego jakas naczepka Euro i bedzie gitara , a i jeszcze jedno rama jest od Wreced ?? i z kad miales takie fajne owiewki tylne ta niebieska i przedluzenie kabiny , Pozdrawiam

Rama oraz kabina powstała poprzez połączenie dwóch modeli. Owiewki są oryginalne tak jak w modelach. Ostatecznie będą one zmienione gdyż wyższy będzie dach.

Wspaniały projekt, jak się podejmiesz, tego powodzonka życzę.

Rama oraz kabina powstała poprzez połączenie dwóch modeli. Owiewki są oryginalne tak jak w modelach. Ostatecznie będą one zmienione gdyż wyższy będzie dach.

No to niezle zaczyna tobie to wychodzic niby tak malo ale efekt jest niezly . Pozdrawiam

• 2 months later...

Witam po bardzo dłuuuuuuuugiej nieobeconości, ale jak mówiłem na wstępie będzie to bardzo wolny projekt.Na tym etapie mam poszpachlowane tylne nadkola, przygotowaną kabinę do malowania. Kabina jest podniesiona o 8mm w górę. Tylna ścian kabiny jest zrobiona od podstaw. Wykonałem również przedłużenie podłogi oraz kostrukcję wenętrzną kabiny, na którą to nakleję cienką gąbkę oraz skórę, którą to przepikuję. Rama też uzuskała po małym skróceniu właściwą długość. A teraz zdjątka.

MIG-15001.jpg

MIG-15002.jpg

MIG-15003.jpg

Miłego oglądania