Quintus Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Jest to mój pierwszy post na forum więc wypadałoby się przywitać. Jestem Filip mam 14 lat, modelarstwem zajmuję się od października ubiegłego roku. Ale przejdźmy do sedna sprawy. Poszukuję dobrego modelu pojazdu wojskowego (najlepiej czołgu), skłaniam się w stronę modeli Tamiyi tylko nie wiem jaki wybrać. Skala oczywiście 1/35 , cena jak w temacie 90 do 150 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Witaj na pokładzie . A jaka konkretnie epoka Cię interesuje II wojna światowa -Szwaby czy Alianci .Czy raczej wolisz współczesność i tu tak samo Ruskie lub Zachód.Jak się zdecydujesz to coś poszukamy .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Jeśli to twój pierwszy model to może zacznij od czegoś skromniejszego. Polecałbym coś z Hobby Boss'a w skali 1:48. Może T-34, KW-2 lub Sherman. Jeśli nie jest to Twój pierwszy model i koniecznie ma to być skala 1:35 to może coś z poniższych propozycji: http://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/tam35257-russian-medium-tank-t-55a-1-35-4930/ http://allegro.pl/leopard-2a4-a4nl-1-35-revell-03193-i5070200394.html Opcji jest naprawdę wiele. Interesuje Cię jakiś konkretny pojazd ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Ja bym ci radził kupić dobry model jakiegoś pojazdu ale najlepiej czołgu w sumie to chyba Tamiyi i oczywiście w skali 1/35 ale w przedziale 90-150 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Najlepiej będzie jak poszukasz sam co Cię interesuje i napiszesz nazwy modeli tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintus Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Dziękuje za miłe przyjęcie . Nie będzie to mój pierwszy model, złożyłem ich już trochę, w 1/35 T-62A, TKS i składam Merkavę I. Poza tymi mam też kilka modeli w 1/72. Interesuje mnie głównie 2 wojna światowa, zastanawiam się nad IS-3, King Tiger(wieża Henschel), Cromwellem może Churchill ewentualnie Sherman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 W takim razie masz całkiem fajnego Cromwella z Tamiyi w tym przedziale cenowym. Zestaw nie jest skomplikowany i można z niego zrobić bardzo fajny model: http://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/tam35221-cromwell-mk-iv-british-cruiser-tank-mk-viii-a27m-1-35-1163/ Do tego można go zrobić w barwach 1 Dywizji Pancernej Generała Maczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintus Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Obserwowałem go od jakiegoś czasu i chyba się zdecyduję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintus Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Mam jeszcze dwa pytania, jakie polecacie dodatki do tego modelu mam na myśli lufę, km-y itd.? Farba Vallejo 71043 Olive Drab będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi