jaxiu Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 T26E4 Pershing Pilot #1 Hobby Boss Póki co zmagania z komorą silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Ładnie idzie i to szybko. Obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Pomału do przodu. Zrobiłem ruchomy zawias we włazie dowódcy (sam nie wiem po co, bo model wewnątrz wieży jest pusty jak zajączek z czekolady) Pomalutku trwają przygotowania do malowania podkładem Vallejo 73611 Surface Primer IJA Tsuchi-Kusa-Giro (Earth Green) Materia stawia opór - producent nie do końca dobrze zaplanował kwestię mocowania przedniej części wieży (za jarzmem armaty) i musiałem nieco improwizować - nie do końca fajnie to wyszło, bo dolna część weszła za głęboko do wnętrza wieży :(, ale chyba lepsze to niż szczeliny. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Wieża - ż z kropką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Najmocniej przepraszam - skorygowane, aby nie kaleczyć naszego pięknego języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Spoko. Fajnie wychodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Maskowanie baszty dowódcy. Jak dobrze pójdzie w weekend aerograf w dłoń Wizjery wyszły nieco zbyt zielone (pierwsze użycie Tamiya X-25, pod spodem Burnt Metal), mam nadzieję, że nieco mniej będzie to razić w oczy jak model będzie w kolorze Olive Drab. Tamiya tape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2015 I znów kawałek do przodu Lufa Osłona wieży Przymiarki Przy dobrych wiatrach w niedzielę malowanie podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 taki ładny silnik... tak ładnie pomalowany... a nie wyszlifowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Mea Culpa - zobaczę po malowaniu budy ile go widać, ale raczej pozostanie zakryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Co do aliantów to następny wjeżdża do mnie na warsztat M60A1Tamiya 35157 w malowaniu z Pustynnej Burzy. Planowałem co prawda Panterę, ale odłożę ją na później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Model zasadniczo gotowy do malowania Podkład nałożony - bałem się, że ujawni więcej niedoskonałości - w kilku miejscam są nadlewki do usunięcia. Plan na dziś - Preshading i gumy na kołach Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Podglądam cały czas.. i fajnie by było dalej podglądać. Gorzej jak któryś z adminów wpadnie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Złoją mi skórę? Robię coś nie tak? Dzisiaj przeżyłem najbardziej przerażający moment w karierze tego modelu... Do pracowni wpadł mój 3 letni syn z okrzykiem Oooo czołg!!! Biegłem z sąsiedniego pokoju z prędkością nadświetlną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Wielkość Fotek -> viewtopic.php?f=175&t=47914 No ja np szukam jednej beczki z IS-3. Młodszy kot uwielbia takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Dzięki za info już poprawiłem w poprzednim poście, zaraz poleci reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Maska do kół przygotowana Jak mi tylko temperatura w pracowni spadnie zaczynam malowanie gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 No i udało się zrealizować plan na dziś - Preshading zrobiony Imgur ma dziś ciężki wieczór i nie hostuje pomniejszonych obrazków :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Głupi kłopot z kolorem. Zawsze za referencyjny jeżeli chodzi o kolor olive drab uważałem 155 Humbrola i nim też kiedyś malowałem wszystkie amerykańskie pojazdy z IIWŚ. Czasy się zmieniły i do pershinga nabyłem Vallejo 70.889 - 091 - USA Olive Drab, zacząłem malować koła a tu taka sytucja po prawej maska od Willysa malowana 14 lat temu Humbrolem 155 po lewej koło od Pershinga Vallejo 70.889 - 091 - USA Olive Drab Czy nie jest zbyt brązowe?? Źle kupiłem kolor? Lepiej kupić Vallejo 70.893 - 095 - US Dark Green dla większej zgodności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Pracy ciąg dalszy. Po incydencie ze zbyt brązowym olive drab, umieszałem kolor samodzielnie. Po walce z zetykającym się aerografem, konsystencją farby i innymi przeciwnościami losu spotykającymi tych co nie bardzo jeszcze potrafią zapanować nad aerografem Jak po weselu siostry nie będę miał za dużego kaca to jutro planuje malowanie "rozświetleń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Dajesz dalej. Co do koloru to sie nie wypowiadam bo fotki czesto przeklamuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Zabawa w modulacje - została do dodania najjaśniejsza warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Bardzo fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Taaak teraz dużo lepiej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Dzisiaj zapowiada się chwila czasu, ciąg dalszy prac nad modulacją i zapowiadana najjaśniejsza warstswa. Dozbroiłem Warsztat w Thiner do akryli (umieszany przez kolegę) - dotychczas rozcieńczałem farby wódką i wodą destylowaną... There are four ingredients: Distilled water Isopropyl Alcohol (99.9%) Acrylic Flow Improver Acrylic Fluid Retarder http://www.cybermodeler.com/tips/thinner.shtml Co dla mnie najważniejsze zawierający opóźniacz i flow improover - mam nadzieję, że zakończy się moja walka z zatykającym się aerografem (15 lat temu malowałem aerografem tylko olejnymi - stąd brak wiedzy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi