MWALLO Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 (edytowane) Model w skali 1/35- mała przeróbka: -Rso-Italeri -Flak- Tamiya -Elementy dodatkowe - żywica Pozdrawiam Michał Edytowane 3 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 gąski to taśma italeri? jak ci się udało je ułożyć? moje kładzione na ciepło się połamały.. potem zainwestowałem w MB ale były o jakieś 2 mm za wąskie i poszły się... do kosza poszły :] i w końcu zainwestowałem we friule i dopiero wygląda cacy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Klasa jak zwykle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Model jak zwykle czysto sklejony, ale za dużo tu odrapań (jak one znalazły się na dachu, tego nie wiem) i rdzawych zacieków. Najbardziej jednak rzucają się w oczy zbyt zardzewiałe gąsienice, przez co całość wygląda tak, jakby nie była użytkowana przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 22 Listopada 2007 Autor Share Napisano 22 Listopada 2007 Model jak zwykle czysto sklejony, ale za dużo tu odrapań (jak one znalazły się na dachu, tego nie wiem) i rdzawych zacieków. Najbardziej jednak rzucają się w oczy zbyt zardzewiałe gąsienice, przez co całość wygląda tak, jakby nie była użytkowana przez kilka lat. Nie wiem jak ustosunkować się do Twojej wypowiedzi. Czy jest tu zbyt duża ilość odprysków- nie sądze- gąski-kwestia gustu, a co do rdzawych zacieków to chyba coś Ci się pomieszało- są tylko na Flaku- na reszcie nie ma wogóle (oprócz gąsek) żadnego rdzawego koloru. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 a jamy skurczowe na tych pipkach w dolnych rogach okien to przydało by się zaszpachlować :P teraz zauważyłem łączenie gąsek.. trochę za bardzo odstają na górze.. jeżeli model pójdzie na dioramę to mam nadzieję że jakimś błotem albo śniegiem zamaskujesz trochę te babole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Właśnie chodzi o Flaka. Co do tych odprysków, to przypatrz się, że w takim stanie są karoserie samochodów (to samo tyczy się RSO, bo on też ma blaszaną karoserię) po kilku latach leżakowania na jakimś podwórku albo złomowisku. Model jest sklejony bardzo dobrze, tylko kontrast między śladami eksploatacji a kolorem kamuflażu jest zbyt duży. To oczywiście tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 22 Listopada 2007 Autor Share Napisano 22 Listopada 2007 teraz zauważyłem łączenie gąsek.. trochę za bardzo odstają na górze.. Zrobię tak, że będą super leżały. Dodałem zdjęcia- jeszcze tylko kupię kropelkę do gąsek i będzie finito. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 potem zainwestowałem w MB ale były o jakieś 2 mm za wąskie i poszły się... do kosza poszły :] Bo gąski do RSO to nie są te same ogniwa, co do Pz.I. Bliżej im zdecydowanie do Pz.II, ale też nie to. Niestety jak się nie chce "gumisiów" z Italeri (wyjątkowo zresztą marnych) to trzeba inwestować albo we Fruile albo w Modelkasteny. Tertium non datur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 bardzo fajny i dobrze zrobiony model ale chyba gąski są zabardzo napiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Widzę że podobają ci się wszelkie ciężarówki, półciężarówki etc. z działkami przeciwlotniczymi, i według mnie słusznie bo są bardzo fajne. Co do uwag to ta flaszka trochę jest nienaturalna i przesadzasz z eksploracją modelu a tak to wszystko jest ok Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 jak zwykle - brutalnie mówiąc nijak, im więcej modeli tym widać pośpiech, szczerze mówiąc model średni. I zaraz wyskoczy tysiąc osób które mnie zjedzą ale nie zmieniato mojej opini. Nie pokazujesz nic nowego jeśli chodzi o technikę. I myślę że w głebi serca się ze mną zgodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 (edytowane) jak zwykle - brutalnie mówiąc nijak ? . Nie pokazujesz nic nowego jeśli chodzi o technikę. I myślę że w głebi serca się ze mną zgodzisz. Tak moge się z Tobą zgodzić-model malowałem ok 6 godzin , ale po co coś zmieniać skoro to się sprzedaje? P.S Gąski poprawione - leżą jak należy. Pozdrawiam Michał Proszę nie pisać postów swoich postów jeden pod drugim - proszę korzystać z opcji "Zmień" sokol-mod Edytowane 24 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi