Robroy Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Świetny model Grzegorz!! Z czego zrobiłeś podstawkę? )Chodzi mi o tą imitację betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 Robert, cała podstawka jest sklejona z polistyrenu#1, w środku wypełniona styropianem. Samą stojankę robiłem tak że posmarowałem fragment płytki klejem CA i zasypałem to drobnym piaseczkiem. Potem następny kawałek i tak na całej powierzchni płyty. Pomalowałem to różnymi odcieniami szarości , do prawie czarnego. Potem istniejące jeszcze nierówności zalałem ponownie CA, ale tak żeby część dziur pozostała. Znowu malowanko. Dalej przyszedł czas na mozolne szlifowanie grubym papierem ściernym. Jak się okazało że powierzchnia przypomina trochę stary połuszczony asfalt, zrobiłem jeszcze małe korekty farbą. Zatarłem to suchymi pigmentami. A na końcu obsadziłem trawą. A i nie dodałem że w trakcie klejenia używałem przyspieszacza do kleju CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Dzięki, ciekawy patent, ale chyba w 1:72 byłby trudny do zastosowania? Pytałem, bo czeka mnie budowa płyt. Przetestuję sobie kilka wariantów i coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi