Slash Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Dokończyłem kolejny eksponat z trupiej szafy. Rozpoczęty dawno temu z okazji jakiegoś konkursu. Model dość przyjemny, bez większych niespodzianek, jednak z dziwnymi odstępstwami od oryginału. Najpoważniejsza kwestia to chyba to, że model źle siedzi. Chińczycy chyba wzorowali się na jakimś muzealnym eksponacie, który był pozbawiony silnika i przez to miał dużo lżejszy ogon. Funkcjonalny MiG na ziemi prawie szoruje pas dupskiem. Poprawiłem pod tym względem przednią goleń, jednak to nie wszystko, korekty wymagałyby także golenie podwozia głównego. Niemniej wtedy model na pewno ciężko byłoby utrzymać dziobem przy ziemi - jest dość mało miejsca na balast ze względu na dwumiejscową kabinę. Dość irytujące są też błędy przy hamulcach aerodynamicznych - choćby złe miejsce mocowania siłowników. Pustkę w kabinie można łatwo nadrobić nie dużym nakładem pracy, nawet mi się trochę udało. Model w dość ciekawym dla mnie irackim malowaniu z czasów Saddama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Śmieszny pokrak w ładnym kamuflażu. Trochę przyczepiam się do szerokich przejść kolorów, w takiej skali to jednak przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Moje tematy . Bardzo fajny i podstawka też . Ja czekam na Edkowego UTI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Trochę przyczepiam się do szerokich przejść kolorów, w takiej skali to jednak przesada. Prawda, są szerokie. Ale raz, że nie chciałem sobie utrudniać rychłego ukończenia modelu, dwa, że ciężko udokumentować ten samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Widzę praktycznie same plusy: 1. Ciekawy model 2. Ciekawe i schludnie wykonane malowanie 3. Efektowne i nieprzesadzone ślady eksploatacji 4. Delikatna i dobrze dopasowana do modelu podstawka Do całości dodałbym tylko trochę gratów lotniskowych tak dla ożywienia scenki. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Fajny. na zdjęciu pokazującym model od spodu widać, że linie podziału na kadłubie są subtelniejsze w stosunku do tych na skrzydłach. Oczywiście te na kadłubie podobają mi się bardziej ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi