bondarek Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Witam Niniejszym chciałbym zgłosić swój akces do tej sympatycznej zabawy, jest to moja pierwsza relacja więc "proszę o łagodny wymiar kary" . Mam nadzieję że to wyzwanie zmobilizuje mnie do roboty i powstanie coś co będzie można nazwać modelem. Ale do rzeczy. Zamierzam zrobić coś prostego ale jednak pięknego, a mianowicie szybowiec, statek powietrzny pozbawiony rakiet, karabinów i finezyjnego kamuflażu:) Wybór był bardzo łatwy, będzie to SZD 9 bis Bocian E o numerze rejestracyjnym SP 3042 eksploatowany w Aeroklubie Warszawskim Jest to dla mnie szczególny egzemplarz, ponieważ 10-go września 2006r wykonałem na nim pierwszy samodzielny lot Teraz model: Ardpol 1/48 żywica, jak widać poniżej W zestawie jest blaszka z wyposażeniem wnętrza Owiewki są kiepskie , może wypróbuję jakieś tłoczenie. I jeszcze kalki, niestety numer rejestracyjny muszę zrobić od początku, ponadto na krawędziach natarcia skrzydeł szybolek ma logo sponsora a na lewej burcie oznaczenie zakazu akrobacji i zamierzonego korkociągu, więc trzeba będzie to jakoś zmajstrować. To do roboty Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Wow, w końcu jakiś cywilny samolocik. Trzymam kciuki i uważnie obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Jako, że mam zamiar nabyć w niedługim czasie ten model i darzę go wielkim sentymentem bo na takim kiedyś latałem (wprawdzie nie ten egzemplarz), to pilnie będę śledził postępy w tej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Witam Postępy niewielkie ale zawsze coś. Wnętrze kabiny pomalowane, jutro może coś już zmontuję Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Takie jest wnętrze Bociana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Kolor wnętrza: W skali modelu kropki powinny być mikroskopijne ale wówczas była by to szara powierzchnia, aby uzyskać efekt podobny do oryginału zrobiłem trochę większe. W rzeczywistości wygląda całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 Witam Dużo czasu upłynęło a postępy mizerne dobrze że w szybowcach nie ma wiele elementów , może wyrobię się przed marcem. Prawie skończyłem kabinę, dorobiłem instalację radiową, jeszcze tylko mikrofon i maska. A oto postępy Mam nadzieję że niedługo zamknę kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Super temat !!!! Uwielbiam ten szybowiec :-)) I robota też idzie Ci nieźle. "Kropki" są ok :-)) Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Witam Troszkę się posunęło w końcu zaczął pracować "Pan Hobby" . i a tu musi jeszcze popracować kuzyn "Pana Hobby" zwany "Pan Surfacer 1200", i będzie miał sporo roboty PS. A ten element cierpiał najbardziej podczas mojej nauki lądowania Gorące pozdrowienia dla wszystkich instruktorów ... skąd Oni biorą cierpliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, po bardzo długiej przerwie. Dużo czasu minęło, zimowy konkurs się skończył a model jeszcze nie ale ostatnio sprawy nieco się posunęły do przodu. Już po malowaniu oraz kalki, aktualnie tylko te z zestawu, czekam na papier, jak już przyjdzie to wydrukuję resztę (logo sponsora, znak zakładów szybowcowych oraz oznaczenie zakazu wykonywania akrobacji). Krój liter i cyfr numeru rejestracyjnego został taki jaki był w pudełku (z wyjątkiem 4), a powinny być trochę ale trudno. Może teraz prace pójdą lepiej. A tutaj rzeczywisty egzemplarz na lotnisku Warszawa-Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Nie dasz rady poprawić tej cyferki "4" na skrzydle? Chyba, że taki dziwny krój cyferki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Nie dasz rady poprawić tej cyferki "4" na skrzydle? To ja tyle się namęczyłem żeby tę czwórkę "popsuć" a Ty piszesz że mam ją teraz "naprawiać" Chyba, że taki dziwny krój cyferki? Dokładnie tak, poniżej lepiej widać (start za wyciągarką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Tak to bywa, jak się nie zna oryginału, na którym się wzorujesz (ja się nie znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Minął rok (prawie) poprzednio startowałem w konkursie ale jakoś nie wyszło , tak czy inaczej trzeba skończyć tego szybolka. Zmontowałem już całość, wszystkie kalki na miejscu nawet te specjalnie robione. jeszcze ostatnie szlify w kabinie i owiewka. Aktualny stan: Mam nadzieję że niedługo będę mógł przygotować fotki do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Powolutku go robisz, ale cierpliwie czekam na galerię końcową . Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Gdyby jeszcze jakość wykonania była wprost proporcjonalna do czasu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Eee, mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Troszkę podłubałem dziś przy Boćku, dorobiłem ramkę owiewki, ale nie mam już siły żeby to pomalować, może jutro Prace zbliżają się do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 ja też składam tego samego boćka ale zauważyłam na dziobie czerwoną kropke a powinna być łezka wiem bo mój instrtuktor latał na nimi mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 ja też składam tego samego boćka Załóż wątek i pokaż swojego szybolka, tak mało jest tego sprzętu na forum. ale zauważyłam na dziobie czerwoną kropke a powinna być łezka Tak były malowane fabrycznie, ale ten konkretny egzemplarz sporo przeszedł i po remoncie nie miał już łezki. Dobrze to widać tu http://www.airfoto-zj.pl/foto.php?num=740&gal=2&id=4 jak pisałem wcześniej zrobiłem model egzemplarza z pierwszego samodzielnego lotu (2006 rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 chętnie bym wstawił fotki ale niezabardzo wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Zajrzyj np. tu viewtopic.php?t=7808 jest wszystko czego potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi