Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Co do goleni: podepnij tam kilka kabelków, od razu zaczną inaczej wyglądać. Co do wnętrza dyszy: spróbuj trysnąć je mieszanką bieli i brązu, żeby wyszedł taki bardzo jasny beż, prawie biały, na to matowy bezbarwny i czarny smugi pociągnij pędzelkiem, najlepiej farbą olejną. Powinno ładnie to wyjść i nie jest to trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Identycznie wykonać te dysze może nie być takie proste jednak podobny efekt jest dość prosty do wykonania: 1. Kładziesz kolor podstawowy Czarny 2. Nakładasz kolor biały 3. kolor musztardowy 4. Po wyschnięciu papierem P1500-2000 przecierasz do momentu aż uzyskasz pożądany efekt. Na koniec poprawiasz prawie suchym pędzelkiem niedoskonałości. Tak wykonałem te dysze: F-16 F-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 O, przyznaję że ciekawy patent. Muszę spróbować u siebie kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Dzięki KRL, jutro będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Dzięki KRL, jutro będę próbował Kolor żółty (musztardowy) można pozostawić na sam koniec i nanieść go pędzlem masz wtedy wszystko pod większą kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Kolor żółty (musztardowy) można pozostawić na sam koniec i nanieść go pędzlem masz wtedy wszystko pod większą kontrolą. Będziemy walczyć ale jednak nie jutro :/ (rocznica, na śmierć zapomniałem xD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Za namową Solo popełniłem coś takiego: Wiem, że linka ale nie mam nic w otulinie o takim przekroju :/ Generalnie przewód powinien być biały ale chyba zostawie tak jak jest, bardziej się wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 No nie, przewód musi być w kolorze jak w samolocie, czyli biały zdaje się. Lepszy byłby drucik, ale to co jest też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 No nie, przewód musi być w kolorze jak w samolocie, czyli biały zdaje się.Lepszy byłby drucik, ale to co jest też może być. Jak go trzasnę na biało to będzie gładki mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Podwozie po poprawkach (doszło jeszcze przednie zawieszenie w międzyczasie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 No i niech tak będzie. Na przyszłość warto kupić trochę drucików o różnych średnicach (tak od 0,2 do 0,5 mm), najlepiej miedziane albo ołowiane - ja takie używam do kablowania goleni i wnęk podwozia, czasami kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Na przyszłość warto kupić trochę drucików o różnych średnicach (tak od 0,2 do 0,5 mm), najlepiej miedziane albo ołowiane - ja takie używam do kablowania goleni i wnęk podwozia, czasami kabiny. Poszukam, gdzieś na pewno dostanę takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Tu też w temacie - najlepsza do przewodów jest cyna moim zdaniem od 0,1 do 3 mm dostępna (ale niekoniecznie w kraju :( ) Pracuję na budowie więc zabieram resztki przewodów po elektrykach (0,2; 0,3 w górę -- ale miedzianych, cyna się lepiej formuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Tu też w temacie - najlepsza do przewodów jest cyna moim zdaniem od 0,1 do 3 mm dostępna (ale niekoniecznie w kraju :( ) Pracuję na budowie więc zabieram resztki przewodów po elektrykach (0,2; 0,3 w górę -- ale miedzianych, cyna się lepiej formuje. Pozdrawiam Cyne mam, całą rolkę, ale niestety 2mm więc do skali 1:72 w której planuję zabawę (z przyszłymi modelami) nie nadaje się :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Cynowych drutów o cienkiej średnicy raczej nigdzie nie kupicie. Są za to dobre, ołowiane druciki wędkarskie, od 0,2 do 1 mm. Na Allegro można kupić je wszystkie, oto przykład: http://allegro.pl/drut-olowiany-olow-balast-grubosc-0-2-mm-9-metrow-i4991368143.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Cynowych drutów o cienkiej średnicy raczej nigdzie nie kupicie.Są za to dobre, ołowiane druciki wędkarskie, od 0,2 do 1 mm. Na Allegro można kupić je wszystkie, oto przykład: http://allegro.pl/drut-olowiany-olow-balast-grubosc-0-2-mm-9-metrow-i4991368143.html Solo, Ty mi powiedz gdzie to w Wilnie dostać! Bo na alledrogo to żadko kto za granicę wysyła Ale dzięki za chęci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 No można podobne w USA zamawiać, na pewno w zachodnich sklepach, ale co z Litwą, to Ci już nie doradzę... Na pewno możesz używać zamiast nich drutu miedzianego, jest nieco sztywniejszy ale równie dobry do wszelkiego okablowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Spokojnie w kulki sobie lecę delikatnie jutro będę w markecie budowlanym może tam coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 W USA na pewno są po 5 m pakowane ale poszukam stronki bo w całych "ulubionych" gdzieś znikła - ale to wina Solo bo same jego warsztaty mam tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 W USA na pewno są po 5 m pakowane ale poszukam stronki bo w całych "ulubionych" gdzieś znikła - ale to wina Solo bo same jego warsztaty mam tam Nie no, z USA nie będę zamawiał takich rzeczy (modele Polar Lights to co innego ), coś na miejscu własnym sumptem wykombinuję. W tej chwili i tak zbyt wiele czasu na model nie będę miał (remont jutro się zaczyna) więc mam czas na zorganizowanie materiałów do waloryzacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Wygląda na to, że prace nad modelem przystopują :/ Dwa powody, pierwsze primo: "mały" remont sypialni, drugie primo, okazało się, że nie mam podstawowych kolorów do malowania kadłuba >.< i nie wiem kiedy będę miał wolny grosz/cent żeby je kupić (i przy okazji pięć innych dupereli ). Dziś nie było zbyt wiele czasu ale teraz usiadłem i trochę dłubię przy uzbrojeniu. W zestawie są 4 rakiety AIM-9x oraz 4 AIM-120C oraz dwa podwieszane zasobniki (nie zamieszczone na zdjęciu). W AIM-9x Academy przesadziło z detalami, więc trzeba było je trochę zeszlifować, pewnie trochę przesadziłem całkowicie je wygładzając ale z drugiej strony, kalki, farba i tak by to ukryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Hmmm, z jakimi detalami przesadzili? Nie zeszlifowałeś aby tej listwy, która jest integralną częścią rakiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Ta listwa to akurat mało widoczna jest, ale nie, nie zeszlifowałem jej całkowicie A z jakimi detalami przesadzili, 4 pierscienie na obwodzie rakiety, są stanowczo za wysokie w porównaniu do 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Rakiety pomalowane: AIM-9X AIM-120C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Sidewindery powinny mieć głowice w nieco ciemniejszym, metalicznym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi