Gość Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Z pewną dozą nieśmiałości i lekką nutką niedowierzania przyjąłem wynurzenia przedstawicieli Mirage'a na "fiejsie", że szykują nowe modele w 1:72 ... z kontekstu wynikało, że pierwszy będzie Karaś ... nie uwierzę, póki nie zobaczę, ale może tutaj ktoś ma więcej informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 brzmi fantastycznie. A z drugiej strony to najbardziej oczywiste tematy. Jeszcze P-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Oby nie było to tylko przeskalowanie modeli w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 A czy to nie jest już klasyka to przeskalowywanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 klasyka, która w przypadku modeli z błędami powinna odejść do lamusa. Nie potępiam tych modeli, bo sam mam je na półce i przymieszam się do Karasia, ale tak słynne polskie samoloty powinny wreszcie doczekać się porządnych NOWYCH modeli, opartych o nowoczesne formy. Wiążę wielkie nadzieje z Iskrą, która mam nadzieję przetrze szlaki i pokaże, że można nasze maszyny odtworzyć w formie godnych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Mirage "przeskalować" (nie wnikam w techniczne zawiłości przeskalowywania) to może chyba tylko Karasia i P.43, Łoś niewiele miał wspólnego z projektowaniem komputerowym (choć mogę się tutaj mylić). "Przeskalowany" Karaś i tak byłby o niebo lepszy niż Hellera, Mirage'owski Łoś na pewno wymaga gruntownego przepracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 ... tak słynne polskie samoloty powinny wreszcie doczekać się porządnych NOWYCH modeli, opartych o nowoczesne formy. Wiążę wielkie nadzieje z Iskrą, która mam nadzieję przetrze szlaki i pokaże, że można nasze maszyny odtworzyć w formie godnych modeli. amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 [...]"Przeskalować" można tak samo plany papierowe. Jeżeli te pierwotne zawierają błędy, to będą powielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Witam Z tym " przeskalowaniem "planow to sprawa nie jest juz tak oczywista Najnowsze formy sa robione na podstawie planow 3D zrobionych w lepszych lub gorszych progranach CAD Tak pracuje teraz Edek Modele w 48 sa pomniejszane na 72 i " jedyne" na co trzeba uwazac to grubosc scianek, Linie podzialu i tym podobne zeby byly odpowiednie do skali Tak pracuje tez Revell tyle tylko ze revellowcy szukaja tylko niezaleznych pracownikow, ktorzy opracowywaliby formy w 3D i dostarczyli do nich zeby zrobic formy Moze by i Wilge lykneli, gdyby dostali gotowy model w Catii albo ProE? Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 No to zaczyna się robić ciekawie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi