Jacko Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Ta lina wygląda bardzo nienaturalnie, jakby zaprzeczała prawom grawitacji i nie chciała zwisać w odpowiednich miejscach ;) Jest chyba po prostu za bardzo "drutowata" i to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Tą linę (drut) musisz poprawić. Poza tym wyglada fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Sprężynuje dziad jak cholera, ale przekonałem go nieco do grawitacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Ja u siebie do zrobienia liny wykorzystałem linkę (o ile dobrze pamiętam) z jakiejś starej drukarki. Miękka, elastyczna, no i linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Ja wziąłem cienki drut kontrujący, Niby miękki, ale z temperamentem ;) Niestety żadnej plecionki o tak małej średnicy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Drut można wyżarzyć, wtedy robi się plastyczny. A linkę można spleść samemu. Bierzemy cieniutki drut nawojowy (też najlepiej wcześniej wyżarzony), końce dwóch odcinków (a może być i więcej) wiążemy/przyczepiamy gdzieś na stałe, a drugą stronę podczepiamy do haczyka wkręconego w wiertarkę czy wkrętarkę i po prostu skręcamy (jesli się urwie, to znaczy, że jest już za twardy). Należy tylko pamiętać, że każda obróbka utwardza metal i w trakcie/na końcu najlepiej odpuścić naprężenia przez wyżarzanie. Jeśli weźmiemy odpowiednio długie druty, to takie gotowe plecionki można skręcić z sobą następny raz i wtedy uzyskujemy różne grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Dzięki za poradę, ale notatki posłużą mi w przyszłości Teraz zostawię tę kontrówkę, ale nie powiem pancerne modelarstwo jest bardzo ok, to z pewnością szokująca wiadomość dla stałych bywalców w tym dziale Jeszcze kiedyś wpadnę na pancerne podwórko na występy gościnne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi