Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! kiedys bylem modelo manniakiem i chce do tego powrocic,

Kupilem sobie 2 modele

Subaru Impreza WRC (skleiłem i pomalowałem pędzlem) nadaje sie do smieci :/

2gi

To Honda CRX Si, dosyc drogi model i nie chce go zniszczyc.

Kupilem sobie aerograf na allegro, probowalem kilkanascie razy nim malowac ale nie potrafie.....

probowalem z wodą, napełniłem zbiorniczek na farbe wodą naciskam spust i woda nie wylatuje.... dopiero jak zatkam na chwile dysze to przez 5sec wylatuje woda i znowu przestaje....

Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów....

Wielkie dzieki za pomoc!!!

Napisano

A jaką masz sprężarkę do aerografu? Czym go zasilasz?

Napisano

Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów....

Każda z farb modelarskich jest dobra do aero . Wiadomo trzeba je rozcieńczać. Do farb akrylowych trzeba stosować opóźniacze ( szczególnie do farb pactry bo szybko schną i mogą zatkać dysze).

Napisano

Hmm... Chyba mi sie zepsula moja szklana kula... Bo nic nie widzie...

Napisz moze, jaki masz ten aerograf i jak go w powietrze zasilasz (kompresor, butla).

Napisano

Kompresorek: Pari Boy

A aerograf to Aerograf AB-1001 Mar Sp. J.

i tylko tyle pisze:/

a farbe jaka mam do modelu to lakier samochodowy. mozna uzyc?

Napisano

a farbę jaka mam do modelu to lakier samochodowy. można użyć?

No niby tak , ale na pewno lepsze by był farby modelarskie ! Mam aero ale nie maluje bo nie ma kompresora i się za bardzo nie znam . Poszukaj sobie na forum jest sporo tematów o farbach, rozpuszczalnikach itp no i o aerografach na pewno coś ci się przyda.

• Super Moderator
Napisano

Jak nie wiesz jaka będzie reakcja farby z plastikiem to spróbuj na kawałku, którego nie wykorzystasz do modeli i wtedy wiadomo czy się nadaje żeby pomalować nią model.

Napisano

dzieki juz sie dowiedzialem o co chodzi ktos mi sprzedal zły zestaw kompersor + aerograf, za słaby kompresor do aerografa prózniowego :/

Napisano

EEE, niekoniecznie. Niektórzy chyba malują z takiego kompresorka! Może później ktoś się z tego forum zgłosi.

Napisano

1.5 to już jest ogólnie granica na takim ciśnieniu najlepiej się pracuje...

Napisano
A aerograf to Aerograf AB-1001 Mar Sp. J.

Zwroc w takim razie uwage na jedna rzecz. Nie koniecznie to musi byc to, ale moze... Otoz rurka, ktora zchodzi od wieczka do sloiczka moze byc ciut przydluga/przykrotka (zalezy, jak na to spojrzec) i dotykac dna sloiczka, zatykajac sie jednoczenie wlasnie o to dno... Jezeli tak jest, to poprostu skroc ja doslownie o pol milimetra, przycinajac nozykiem.