Jump to content

Witam i pytam

sszaki
 Share

Recommended Posts

Witam! kiedys bylem modelo manniakiem i chce do tego powrocic,

Kupilem sobie 2 modele

Subaru Impreza WRC (skleiłem i pomalowałem pędzlem) nadaje sie do smieci :/

2gi

To Honda CRX Si, dosyc drogi model i nie chce go zniszczyc.

Kupilem sobie aerograf na allegro, probowalem kilkanascie razy nim malowac ale nie potrafie.....

probowalem z wodą, napełniłem zbiorniczek na farbe wodą naciskam spust i woda nie wylatuje.... dopiero jak zatkam na chwile dysze to przez 5sec wylatuje woda i znowu przestaje....

Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów....

Wielkie dzieki za pomoc!!!

Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów....

Każda z farb modelarskich jest dobra do aero . Wiadomo trzeba je rozcieńczać. Do farb akrylowych trzeba stosować opóźniacze ( szczególnie do farb pactry bo szybko schną i mogą zatkać dysze).

a farbę jaka mam do modelu to lakier samochodowy. można użyć?

No niby tak , ale na pewno lepsze by był farby modelarskie ! Mam aero ale nie maluje bo nie ma kompresora i się za bardzo nie znam . Poszukaj sobie na forum jest sporo tematów o farbach, rozpuszczalnikach itp no i o aerografach na pewno coś ci się przyda.

EEE, niekoniecznie. Niektórzy chyba malują z takiego kompresorka! Może później ktoś się z tego forum zgłosi.

A aerograf to Aerograf AB-1001 Mar Sp. J.

Zwroc w takim razie uwage na jedna rzecz. Nie koniecznie to musi byc to, ale moze... Otoz rurka, ktora zchodzi od wieczka do sloiczka moze byc ciut przydluga/przykrotka (zalezy, jak na to spojrzec) i dotykac dna sloiczka, zatykajac sie jednoczenie wlasnie o to dno... Jezeli tak jest, to poprostu skroc ja doslownie o pol milimetra, przycinajac nozykiem.