sszaki Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Witam! kiedys bylem modelo manniakiem i chce do tego powrocic, Kupilem sobie 2 modele Subaru Impreza WRC (skleiłem i pomalowałem pędzlem) nadaje sie do smieci :/ 2gi To Honda CRX Si, dosyc drogi model i nie chce go zniszczyc. Kupilem sobie aerograf na allegro, probowalem kilkanascie razy nim malowac ale nie potrafie..... probowalem z wodą, napełniłem zbiorniczek na farbe wodą naciskam spust i woda nie wylatuje.... dopiero jak zatkam na chwile dysze to przez 5sec wylatuje woda i znowu przestaje.... Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów.... Wielkie dzieki za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 A jaką masz sprężarkę do aerografu? Czym go zasilasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Druga sprawa jest to ze nie wiem jakiego rodzaju farby uzywa sie do aerografów.... Każda z farb modelarskich jest dobra do aero . Wiadomo trzeba je rozcieńczać. Do farb akrylowych trzeba stosować opóźniacze ( szczególnie do farb pactry bo szybko schną i mogą zatkać dysze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Hmm... Chyba mi sie zepsula moja szklana kula... Bo nic nie widzie... Napisz moze, jaki masz ten aerograf i jak go w powietrze zasilasz (kompresor, butla). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sszaki Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Kompresorek: Pari Boy A aerograf to Aerograf AB-1001 Mar Sp. J. i tylko tyle pisze:/ a farbe jaka mam do modelu to lakier samochodowy. mozna uzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 a farbę jaka mam do modelu to lakier samochodowy. można użyć? No niby tak , ale na pewno lepsze by był farby modelarskie ! Mam aero ale nie maluje bo nie ma kompresora i się za bardzo nie znam . Poszukaj sobie na forum jest sporo tematów o farbach, rozpuszczalnikach itp no i o aerografach na pewno coś ci się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2007 Jak nie wiesz jaka będzie reakcja farby z plastikiem to spróbuj na kawałku, którego nie wykorzystasz do modeli i wtedy wiadomo czy się nadaje żeby pomalować nią model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sszaki Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 dzieki juz sie dowiedzialem o co chodzi ktos mi sprzedal zły zestaw kompersor + aerograf, za słaby kompresor do aerografa prózniowego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 EEE, niekoniecznie. Niektórzy chyba malują z takiego kompresorka! Może później ktoś się z tego forum zgłosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sszaki Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 znalazłem na allegro ze do tego aerografu potrzeba tylko 1.5 atmosfery czyli chyba taki kompresorek wystarczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 1.5 to już jest ogólnie granica na takim ciśnieniu najlepiej się pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 A aerograf to Aerograf AB-1001 Mar Sp. J. Zwroc w takim razie uwage na jedna rzecz. Nie koniecznie to musi byc to, ale moze... Otoz rurka, ktora zchodzi od wieczka do sloiczka moze byc ciut przydluga/przykrotka (zalezy, jak na to spojrzec) i dotykac dna sloiczka, zatykajac sie jednoczenie wlasnie o to dno... Jezeli tak jest, to poprostu skroc ja doslownie o pol milimetra, przycinajac nozykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi